YOGA RETREAT MALLORCA | Review

YOGA RETREAT MALLORCA | Review

Een yoga retreat, dat leek ons wel wat! We hadden het er al een tijdje over. Het leek ons namelijk super leuk en relaxt om een keer te doen. Na enig speurwerk op internet vonden we de Yoga retreat van Bebio in samenwerking met ITI yoga op Mallorca. We boekten een retreat van 5 dagen. Vrijdag 3 oktober was het dan eindelijk zo ver, we gingen naar Mallorca! Op Palma de Mallorca aangekomen stond onze huurauto, een fiat 500!, voor ons klaar. Na een uurtje rijden kwamen we, na wat haarspeldbochten en steile hellingen, bij een prachtig villa op een berg. Vila La Ruina! Hier werden we opgewacht door Wilhelmina van ITI Yoga en Willemijn van Bebio. We kregen een rondleiding door de prachtige villa. Wauw, alles is zo mooi!

 

DSC_0934DSC_0696

‘s Avonds maakte Joke, de zus van Wilhelmina, samen met Willemijn een heerlijke gezonde maaltijd klaar. Heerlijk dat we zo konden aanschuiven en ons niet druk hoefden te maken over het eten. Tijdens het eten leerden we ook de andere drie deelnemers kennen. Na een gezellige avond was het tijd om naar bed te gaan. We moesten immers ‘s ochtends weer fris en fruitig zijn voor de yoga.

DSC_0899IMG_1183

Elke ochtend begonnen we de dag met een glas warm water met citroen en gember. Na deze kickstart gingen we richting het dakterras waar we van 09.00-11.00 yoga deden. Het was heerlijk om zo in het zonnetje de dag te beginnen. We hadden allebei nog weinig ervaring met Yoga. Kim had alvast even geoefend door thuis een aantal yoga lessen te volgen. Jacqueline had nog helemaal geen ervaring met yoga en merkte, doordat ze veel aan krachttraining doet, ze toch wel stijf geworden was. Alles deed pijn! Door de krachttraining verkorten je spieren. Bij yoga worden je spieren gerekt waardoor ze na verloop van tijd wat verlengen. In de loop van de week ging alles al wat soepeler. Daarnaast was de yoga erg rustgevend. Elke yogasessie werd afgesloten met een ontspanningsoefening/meditatie. Dit lijkt misschien wat zweverig maar dat was het totaal niet. Het was juist erg ontspannend. Daarna waren we zo ontspannen dat we moeite hadden om weer op te staan!

IMG_1436

De eerste paar dagen was de yoga nog vrij rustig. Wilhelmina wilde ons, zoals ze dat zelf zei, ook de leuke kant van de yoga laten zien. We schrokken wel even toen we opeens een raar metalen bankje en een houtenboog zagen staan. Het was de bedoeling dat we met behulp van het bankje op ons hoofd gingen staan. Pardon? Dat gaat ons dus nooit lukken! Wilhelmina vertelde dat ze iedereen zover krijgt om een poging te wagen.. en inderdaad het was haar gelukt! We hebben alle vijf op ons hoofd gestaan! Later is het ons zelfs zonder hulp van dat bankje gelukt. Hoe cool?!  Het was uiteindelijk super leuk om te doen en veel minder moeilijk dan we dachten. We voelde ons weer even kind!

foto(11)IMG_1370

Tijdens de yoga roken we al de heerlijke geuren uit de keuken komen. Joke en Willemijn maakten elke dag een overheerlijke en gezonde homemade brunch voor ons klaar. Denk aan; overnight oats, rijstepap, quinoaontbijt, suikervrije appeltaart, granola, pannenkoekjes, gezonde sapjes en meer. Check de foto’s! Need we say more?

 

IMG_1464
DSC_0640IMG_1294 IMG_1212
IMG_1215 IMG_1298

Zo’n mooi gezicht al dat heerlijke eten! Ze maakte er echt werk van. We zouden wel een hele pagina kunnen vullen met alle mooie foto’s van de maaltijden. We kregen ook nog een workshop van Willemijn. Zij gaf 10 tips over gezonde voeding. Wist je dat je spijsvertering 2 uur stil ligt na het eten van een ijsje?! Wij wisten dit in ieder geval niet..

‘s Middags waren we vrij om te doen wat we wilden. Zaterdagmiddag zijn we eerst naar een markt geweest in Santanyi waar ze veel verse groente en fruit verkochten en andere heerlijke Spaanse producten. Santanyi is een klein maar sfeervol dorpje met veel leuke winkeltjes en boetiekjes.

IMG_1238

Vanuit Sananyi zijn we naar de hoofdstad Palma gereden. Een hele leuke en mooie stad! We hebben natuurlijk even geshopt en daarbij hoort ook een bezoekje aan de Zara. Van al dat shoppen word je hongerig! We zijn heerlijk uit eten geweest bij een super leuk Spaans barretje, genaamd Ca Na Levis. Mocht je een keer in de buurt zijn, het is echt een aanrader! We hebben daar Pinchos gegeten, voor maar 1 euro per stuk!, onder het genot van een halve liter Sangria. Niet helemaal detoxproof natuurlijk.. maarja we zijn tenslotte op vakantie, toch?

IMG_1267

IMG_1554 IMG_1556

De rest van de middagen hebben we doorgebracht op het strand of aan het zwembad bij het huis. Het was heerlijk rustig in en om de villa, waardoor we echt helemaal tot rust konden komen. In het huis waren ook verschillende hoekjes aanwezig, waar je je helemaal kon terugtrekken.

IMG_1371 IMG_1546

Op maandag begonnen we de dag met een ochtendwandeling naar het nabijgelegen Castell Santueri, een wandeling van ongeveer 2 uur. De tocht was best pittig, we liepen namelijk het grootste gedeelte van de wandeling een helling op. Onze inspanning werd beloond met prachtig uitzicht over het eiland!

DSC_0578DSC_0617 IMG_1533

‘s Avonds hadden we een meditatiesessie op het strand. We lagen op een grote rots met prachtig uitzicht over de zee. Het voelde heel apart om daar zo open in de natuur te liggen en we hadden dan ook moeite om ons daar helemaal aan over te geven. Het was wel heel bijzonder om mee te maken.

10494707_975550005804821_1856978861942148013_n

Na de yogasessie op het strand gingen we heerlijk uit eten met z’n allen. De laatste dagen genoten we nog even lekker van de mooie villa, het zwembad en de zon. Om de vakantie in stijl af te sluiten hebben we onszelf verwend met een fullbody massage van een uur. Heerlijk was dat! Wat kan een uur dan opeens snel voorbij zijn!

Aan alles komt een einde, zo ook aan deze heerlijke vakantie. Het was helaas alweer tijd om naar het vliegveld te gaan en met pijn in ons hart hebben we de fiat500 weer in moeten leveren.

IMG_1382 IMG_1478

We hebben echt genoten van de yoga, de villa, de zon, Mallorca en al het lekkere eten. Een echte aanrader voor iedereen die even helemaal tot rust wil komen.

Bedankt Wilhelmina, Willemijn en Joke voor de goede zorgen! Tot volgend jaar!

DSC_0555

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE