Runners High

Runners High

De laatste tijd probeer ik één keer per week hard te lopen. Al is het er afgelopen week bij ingeschoten doordat ik erg druk ben met mijn nieuwe baan bij het Personal Body Plan en ik dit combineer met mijn huidige baan. Drukdrukdruk maar wel heel leuk! Maar meestal loop ik dus eens per week hard. Lekker even een rondje rennen in de buitenlucht. De eerste kilometers gaan niet altijd even soepel. Dit heeft er meestal mee te maken dat ik te weinig heb gegeten en dus te weinig energie heb. Ik snap nooit dat mensen kunnen hardlopen op alleen een appel of banaan. Maar goed als ik dan eenmaal bezig ben dan kom ik soms in een soort van flow (ook niet altijd haha) en wil ik alleen maar verder lopen. Natuurlijk zit hier wel een maximum aan en die is voor mij nu 10 km. Maar ik voel de welbekende runners high. Ik  maak opeens plannen om te gaan trainen voor de halve marathon en kom thuis met veel meer energie dan ik had voordat ik begonnen was met hardlopen. Hoe ontstaat zo’n runners high eigenlijk?

Runners high wordt vaak omschreven als een euforisch gevoel wat vergelijkbaar is met het gevoel wat ontstaat door sommige drugs. Iedereen kan dit ervaren. Belangrijk is om jezelf fysiek uit te putten. Pas dan kan er endorfine vrij komen en ga je je high voelen. Ook het mentale stuk is hierin belangrijk. Je wilt graag een doel behalen en daar focus je je helemaal op. Je mentale drive werkt samen met je fysieke uitputting en die zorgen samen voor de perfecte runners high. Grappig eigenlijk dat je lichaam zo werkt.

De reden dat ik niet altijd de ‘runners high’ voel is waarschijnlijk doordat ik er soms niet helemaal lekker in kom, te weinig energie heb en daardoor ook een mindere mentale drive.

Nu het nieuwe jaar weer is begonnen, komen er weer veel hardloopevenementen aan. Het lijkt me heel leuk om een keer deel te nemen aan zo’n evenement. Ik ga me er binnenkort maar eens in verdiepen en bedenken wat voor afstand ik zou willen lopen. Wie weet toch ooit die halve marathon…

1c7896caacb00ef13330f88f5796386a foto (10)

 

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>