FLOATING | review

FLOATING | review

Onlangs werd ik gevraagd of ik mee wilde werken aan een shoot voor het Floatcenter Amsterdam. Wat, wie, ik?! Ik voelde me vereerd. Zeker ook omdat ik dat weet dat ik vorig jaar hier niet voor gevraagd zou worden. Waar sporten wel niet allemaal goed voor is! Afgelopen woensdag vond de fotoshoot plaats. Hierover later meer!

Na afloop van de shoot mocht ik zelf ook een uurtje floaten. En echt ik ben verkocht. Zo lekker en ontspannend! Ik ben nu ik dit type nog helemaal slaperig. Floaten is een hele effectieve manier om stress te verminderen en totaal te ontspannen. Je drijft op ruim 30 cm zout water in een speciaal daarvoor ontwikkelde floatcabine. Het water is gelijk aan lichaamstemperatuur, waardoor je geen verschil voelt tussen het gedeelte van het water wat het lichaam wel of niet raakt. Je hersenen denken hierdoor dat je zweeft. Elke spier in je lichaam kan hierdoor ontspannen. In de floatcabine, worden naast de zwaartekracht, ook andere prikkels zoals licht en geluid uitgesloten. Je kan het helemaal donker maken en je krijgt tijdens het floaten oordopjes.

Floaten reduceert de productie van stresshormonen en stimuleert daarnaast de productie van andere hormonen die ervoor zorgen dat je weer nieuwe energie krijgt. Het lichaam herstelt zich na het floaten en komt weer in evenwicht. Floaten is ook heel effectief bij sporters. Je spieren ontspannen volledig en blessures en pijntjes worden verlicht doordat de circulatie van bloed en zuurstof verbeterd.

download IMG_9343

Het Floatcenter Amsterdam zit in de Nieuwe Kerkstraat. Vlakbij de Magere Brug, het mooiste plekje van Amsterdam vind ik! Als je binnenkomt, kom je gelijk helemaal tot rust. Er hangt een hele rustgevende sfeer. Er zijn verschillende floatcabines met een privébadkamer ernaast. De badkamers zijn lekker ruim en staan vol met Rituals spulletjes. Na even gedoucht te hebben, was het tijd om in de mooie blauwe floatcabine te stappen. De cabine is verlicht door kleine lampjes aan het plafond. Een ‘floatsessie’ duurt 60 minuten. De eerste 10 minuten hoor je nog een rustgevend muziekje en daarna wordt het stil. Je kan er voor kiezen om de floatcabine  helemaal donker te maken. Dit schijnt het beste te zijn voor de ontspanning, maar ik vond het toch niet zo prettig als het zo donker is. Wie weet de volgende keer.

foto 2 (4) IMG_9371

De eerste minuten dacht ik nog, moet ik hier echt een uur liggen? Maar uiteindelijke ontspannende ik en was het uur zo voorbij. De muziek ging weer aan en het was helaas weer tijd om uit de cabine te stappen. Ik heb nog even gedoucht en gebruik gemaakt van alle lekkere Rituals producten. Er werd me nog een kopje groene thee aangeboden in de ontspanningsruimte en daarna stapte ik volledig zen de deur uit. Het is echt super ontspannend. Ik vind het echt een aanrader. Het kost je minder tijd dan een bezoek aan de sauna. Binnen 1,5 uur voel je je totaal ontspannen. Mij zal je hier zeker vaker vinden!

download (1)

Wil je ook een keer floaten? Dat kan! Voor de lezers van I BELIEVE THE HYPE geeft Float Center Amsterdam korting! Je kan nu de eerste keer floaten voor 25 euro ipv 37,50! Geef bij de boeking door dat je via I BELIEVE THE HYPE komt. Je kan hier je eerste floatsessie reserveren!

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>