De mooie voedselmachine | Review

De mooie voedselmachine | Review

Het einde van de maand is in zicht en dit betekent dat dit alweer de laatste editie is van ‘De charme van je darmen’.  Heb je de vorige edities gemist? Hier vind je deel #1, #2, #3 en #4. Het boek “de mooie voedsel machine” van Giulia Enders is onze inspiratie geweest voor deze reeks over de darmen. Hier volgt een review over het boek inclusief een aantal leuke feitjes.

De 24 jarige geneeskunde student Giulia Enders is gefascineerd door darmen. Van kleins af aan heeft ze last van een lactose intolerantie en op haar 17e kreeg ze ineens rare wondjes op haar huid. Voorafgaand aan de wondjes had ze een antibiotica kuur geslikt. Ze heeft zich daardoor verdiept in de darmen en het effect wat de gesteldheid van de darmen op de rest van het lichaam. Zo kwam ze er achter dat de oorzaak van haar klachten wel eens uit haar darmen vandaan zou kunnen komen. Ze ging op onderzoek uit en las alles wat er maar te vinden was over de darmen. Het eindproduct van haar zoektocht is de genezing van haar klachten en dit interessante boek.

Ik wil kennis concreter maken en tegelijkertijd bekendmaken wat wetenschappers in hun publicaties schrijven of achter de deuren van congrescentra vertellen, terwijl veel mensen opzoek zijn naar antwoorden.” Aldus Giulia Enders.

Giulia Enders

Ze schrijft op een grappige en simpele manier over de spijsvertering en alles wat daarmee te maken heeft, van begin tot eind. Zo schrijft ze ook gewoon over poep en hoe dit eruit zou moeten zien (inclusief grappige en duidelijke illustraties). Het is heel duidelijk geschreven waardoor het goed te volgen is voor leken zoals wij. Wij vonden het een super interessant boek en hebben er veel van geleerd! Een goed boek voor iemand die geïnteresseerd is in de werking van de darmen. Het boek bevat weinig illustraties, dus als je van plaatjes kijken houdt dan zal het misschien een beetje tegen vallen ; ). Het boek nodigt wel uit om verder te lezen!

Een paar interessante feitjes uit het boek:

Wist je dat;

 • de houding waarop je op de wc zit invloed heeft op hoe makkelijk je kunt poepen?
 • je darmen enorm veel invloed kunnen hebben op je hersenen en op je stemming? Ze schrijft zelfs over het feit dat onze ‘tweede  hersenen’ zich in de darmen bevinden
 • wanneer je d.m.v. een keizersnede geboren bent je een specifieke groep darmbacteriën mist waardoor je meer kans hebt op darmontstekingen, allergieën, astma en zelfs kanker.. heftig!
 • Als je in de auto of trein leest, je ogen amper beweging door geven, maar de evenwichtssensor in je oren juist heel veel beweging. Dit is de reden dat je misselijk kunt worden.
 • Bij mensen met een prikkelbare darm de verbinding van de darm naar de hersenen heel belastend kan zijn en soms zelfs zichtbaar kan zijn op hersenscans.

Speciaal voor onze lezers mogen wij een exemplaar van “de mooie voedsel machine” weggeven! De nr. 1 bestseller van dit moment! Ben jij net zo geïnteresseerd in darmen als wij en wil je hier graag meer over lezen?

WINNEN?

1. Like dit bericht (links onderaan de pagina)

2. Laat in een reactie weten, onder dit artikel, waarom jij dit boek zou willen winnen.

Zo maak je kans op dit leuke boek! Op vrijdag 5 december om 12.30 uur zullen wij bekend maken wie het boek wint, dus hou onze site goed in de gaten!

de mooie voedsel zandloper

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

There are 7 comments for this article
 1. Inge at 16:56

  Ik heb hem gepint op pinterest en ik zou dit boek graag willen voor mijn moeder, die voor haar studie veel over de darmen moet weten. Dit boek zou een leuk cadeautje voor haar zijn :)

 2. Margot at 10:27

  Hoi K&J,
  Wat een interessant boek lijkt mij dat! Ik kan jullie artikelen niet liken via facebook, omdat ik dat niet heb, dus heb ik het even via Pinterest gedaan. Ik doe heel graag mee met de winactie! Door wat jullie er allemaal over hebben geschreven ben ik heel benieuwd en geïnteresseerd wat er nog meer in het boek staat zodat ik misschien mijn eigen gezondheid kan verbeteren en die van de mensen in mijn naaste omgeving:)

 3. Kim Author at 12:34

  HOERA! We hebben een winnaar!!!

  En de winnaar is…. MARGOT! Gefeliciteerd!!! Jij hebt het boek “De mooie voedsel machine” van Giulia Enders gewonnen!

  Je mag je adres gegevens mailen naar kim@ibelievethehype.nl. Dan sturen wij zo snel mogelijk het boek naar je toe! We hopen dat je er wat aan hebt voor je eigen gezondheid en die van de mensen in je omgeving. Heel veel plezier ermee!

  Liefs,

  Kim en Jacqueline

 4. Charles Niesen at 23:00

  Heel interessant artikel! Als je begrijpt hoe je lichaam werkt is het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om gewicht te verliezen. Spijtig genoeg verspreiden mensen vaak foute gegevens wat ertoe leidt dat mensen helemaal de verkeerde richting uitgaat als het aankomt op diëten en sporten. Leuk om te zien dat je weet waar je het over hebt :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>