Beat the blues

Beat the blues

De dagen worden korter, de temperatuur daalt,  je hebt nergens zin in en wilt het liefst de hele dag op de bank hangen en een filmmarathon houden.. het is herfst. En nog erger, de winter komt er ook nog aan. Hier een aantal tips om je goed te voelen tijdens deze periode van het jaar.

Vermoeidheid, lusteloosheid en eetbuien zijn symptomen waar veel mensen last van hebben in de herfst. Dit is niet zo gek want ons lichaam heeft licht nodig om wakker te blijven en ons goed te voelen. We hebben het al eerder gehad over het nut van vitamine D suppletie in deze tijd van het jaar.

Zware kost
In de winter ruilen we salades en fruit in voor stamppotten en stoofpotjes. We krijgen meer trek in aardappelen en vlees. Dit heeft een functie, de dierlijke proteïnen in vlees maken het ons namelijk makkelijker om voldoende cortisol te produceren. Cortisol maakt je alert, stevige kost is daarom een goede wintermaaltijd. Kom maar door met die stamppot!

Slaap
Zorg voor een goed slaapritme. Let erop dat je slaapkamer goed verduisterd is en probeer 8 uur per nacht te slapen. ‘s Nachts wordt het slaaphormoon melatonine aangemaakt wat nodig is om je slaperig te voelen. Als je ‘s nachts goed slaapt heb je overdag meer energie en zit je lekkerder in je vel.

Weg met energievreters
De geraffineerde suikers in koekjes, snoep, frisdranken en gebak zorgen maar heel even voor een energieboost, waarna ze een tijdje later juist weer voor een energie dip zullen zorgen. Je schiet er dus niks mee op. Kies voor gezonde alternatieven die goed voeden in plaats van de lege calorieën waar je niks aan hebt.

Kom in beweging
Ga lekker sporten! Tijdens het sporten komt er endorfine vrij waardoor je je happy gaat voelen. Het werkt ontspannend en geeft je een energieboost. Ik zit nog steeds te wachten op dit effect na mijn hardloop rondje.. helaas heb ik die runners high nog niet mogen ervaren.
Yoga werkt ook heel goed om je beter te voelen vind ik. Het combineert inspanning met ontspanning, een ideale combi vind ik!

Ga naar buiten
Een rondje in de frisse buitenlucht doet ook altijd wonderen bij mij. Niet alleen de lucht maar ook het buitenlicht zorgt ervoor dat je je beter gaat voelen. Ook al is het grauw en bewolkt buiten, je zult merken dat je hier echt van opknapt. Maak een lekkere boswandeling, de natuur is heel mooi in de herfst!

Gezelligheid
De herfst heeft ook gezellige kant. Het is vroeg donker, dus maak je huis gezellig met kaarsjes. Met een lekkere kop thee op de bank onder een dekentje een filmpje kijken terwijl het buiten waait en regent, is zo slecht nog niet toch?

bc3423fd9d7c908675a5038a93ed0143

 

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>