Yoghurt meloen smoothie met munt | SMOOTHIE SUNDAY

Yoghurt meloen smoothie met munt | SMOOTHIE SUNDAY

Het is op dit moment het seizoen van de galia meloen, volop verkrijgbaar in de supermarkt en vaak nog in de aanbieding ook! Deze lekkere meloenen bevatten meer vruchtvlees dan andere soorten en is ook wat zoeter van smaak. Wist je dat een meloen eigenlijk een groenten is? Het is familie van de komkommer.. weer wat geleerd!

Meloenen bestaan voor het grootste gedeelte uit water, gemiddeld 85%. Je zou denken dat er daarom weinig voedingswaarden in zitten maar niks is minder waar. Meloenen zijn namelijk rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. ( B1,B2,B11,B12,C en D). Daarnaast zijn ze gewoon erg lekker en is het ideaal zomerfruit (of uhh groenten..).

Ik maakte deze lekkere frisse yoghurt smoothie met slechts 3 ingrediënten. Zo gepiept en heel erg lekker al zeg ik het zelf. Het lijkt erg op optimel drink, maar dan lekkerder en gezonder!

Ingrediënten (600 ml/ 2 personen)

  • 1 galia meloen
  • 6 eetlepels griekse yoghurt
  • 2 takjes verse munt

Zo maak je het:

Snijd de galia meloen in blokjes (zonder schil uiteraard) en doe deze in de blender. Voeg 6 grote eetlepels griekse yoghurt toe. Pluk de munt blaadjes van de takjes en doe ook deze in de blender. Zet de blender aan en blend alles tot een glad geheel. Easy does it! ENJOY!

yoghurt meloen munt smoothie

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>