Wortelchips | RECEPT

Wortelchips | RECEPT

Wortelchips is een goed alternatief voor normale chips. Ik koop weleens groentechips in de supermarkt, maar hier zit alsnog best wel veel vet in. Daarom maakte ik deze wortelchips en het is aanrader! De chips wordt lekker knapperig en heeft een kruidige smaak. Je hebt maar weinig ingredienten nodig. Alleen het snijden van de wortels is even werk.

Ingredienten:

  • wortels
  • theelepel kaneel
  • zout
  • theelepel chilipeper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de wortels zo dun mogelijk. Ik sneed ze met een kaasschaaf, zo krijg je hele dunne plakjes. Pas wel op je vingers, je schiet snel uit doordat de wortels hard zijn. Je kan de wortels ook snijden met een scherp mes. Doe vervolgens de kaneel, chilipeper en zout in een kom, voeg de wortels hier aan toe en hussel goed door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de wortels hierover heen. Leg de wortels niet over elkaar heen. Het zou dus kunnen dat je niet alle wortels tegelijk in de oven kan doen. Schuif de wortels ongeveer 10 minuten in de oven. Haal ze eruit als ze knapperig zijn.

Enjoy!

Serveer de wortelchips met een sausje van magere kwark met Griekse yoghurt, knoflook, zout, peper en sambal.

foto 3-3

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>