WE LOVE SMOOTHIES | Workshop

WE LOVE SMOOTHIES | Workshop

Toen we de flyer van de smoothie workshop voorbij zagen komen op de blogs van Foodness en I Love Health waren we meteen om! Hier wilde we aan mee doen! We hebben ons snel opgegeven en dat is maar goed ook want het was binnen no time uitverkocht.

welovesmoothieworkshop

De workshop werd gehouden bij SLA, op de zuidas in Amsterdam, waar ze een speciale workshopruimte hebben. Bij aankomst konden we een heerlijk kopje thee pakken en kregen we eerst uitleg over de opzet van de workshop. De workshop begint met een presentatie van Claartje van Foodness. Ze vertelt over sporten en het gebruik van smoothies. Zo kan je bijvoorbeeld voordat je gaat sporten het beste een smoothie drinken waar koolhydraten in zitten, wat zorgt voor energie, en met weinig vezels. Door de vezels kan je last van je buik krijgen tijdens het sporten, maar dit is per persoon verschillend.  Na het sporten kan je het best een smoothie drinken met veel eiwitten wat zorgt voor een sneller spierherstel. Het toevoegen van bijvoorbeeld hennepzaad en chiazaad aan je smoothie zorgt al voor meer eiwitten. Na het  maken van je smoothie kun je je blender makkelijk schoonmaken door hem aan te zetten met water en een beetje afwasmiddel. De blender maakt zo zichzelf schoon! Na deze handige tips is het tijd om aan de slag te gaan!

Claartje raadt ons aan om een snickers smoothie te maken. Bij het woord snickers zijn we al om en gaan we aan de slag met de ingrediënten. We gooien een banaan in de blender en voegen hier een flinke scheut (ongezoete) amandelmelk aan toe samen met twee eetlepels rauwe cacoapoeder, een eetlepel hennepzaad, twee eetlepels (pure) pindakaas en een beetje honing. Blenden maar! Om het geheel mooi af te maken strooide we er nog wat cocosrasp en rauwe cacoa nibs over. Zie hieronder het resultaat.

IMG_0976

Hij was goddelijk!! Serieus, dit is echt te lekker! Je kan dit als ontbijt drinken maar het kan ook heel goed doorgaan als toetje. Het heeft echt een heerlijke chocola smaak. We konden er geen genoeg van krijgen. Deze gaan we zeker vaker maken! Een minpuntje is wel dat er best veel calorieën inzitten,  hier moet je wel een beetje mee oppassen. Helaas voor ons dus niet elke dag een snickers smoothie..

Dan is het tijd voor de presentatie van Inge van de Bakparade. Zij is voedingsdeskundige en vertelt waar je op moet letten als je wilt afvallen. Ze legt uit hoe je verzadiging precies werkt. Zo vertelt ze dat je beter een smoothie kan maken dan een sapje. In een sapje zitten vaak relatief veel calorieën maar dit zorgt niet voor een verzadigd gevoel. Aan een smoothie kan je ingrediënten als havermout toevoegen, waardoor je na een smoothie langer een verzadigd gevoel hebt. Ook zitten in een smoothie meer vezels dan in een sapje. Bij het maken van een sapje belanden de vezels in het afvalbakje van je juicer. Bij een smoothie blijven alle vezels behouden. Doordat je die vezels binnenkrijgt is je maag goed gevuld en krijgen je hersenen een seintje dat je vol zit en kan je er weer een tijdje tegenaan! Een smoothie kan je beter eten met een lepel zoals soep in plaats van het zo op te drinken. Zo doe je er langer over en ook dit zorgt voor een verzadigd gevoel.  Erg interessant! Na deze informatie was het weer tijd om zelf aan de slag te gaan. We kozen voor een verfrissende smoothie met veel vezels; aardbeien, blauwe bessen, spinazie, munt en cocoswater. Heerlijk!

IMG_0982

Als laatste kregen we nog een presentatie over superfoods van Daisy van I Love Health. Ze legt uit voor welke doeleinde je superfoods kan gebruiken. Zo zorgen rauwe cacoa, maca en tarwegras voor meer energie. Wil je een detox smoothie maken, voeg dan spirulina of chlorella toe. Kan je wel een oppepper gebruiken en wil je je happy voelen dan is rauwe cacao poeder goed om te gebruiken. Goed om te weten!

IMG_0991

Vervolgens is het alweer tijd voor het maken van onze laatste smoothie voor vandaag. We besluiten voor een lekkere groene smoothie te gaan vol met superfoods. Een echte detox smoothie. Ingrediënten: kiwi, banaan, spinazie, spirulina, chlorella, gojibessen en kokoswater.

IMG_1003

Na al deze heerlijke smoothies zitten we bomvol nieuwe ideeën en kunnen we niet wachten om zelf thuis weer aan de slag te gaan met onze blenders. We namen zelf de restjes van onze smoothies mee naar huis. Wist je dat je de smoothie het best kunt invriezen als je deze wilt bewaren? Zo blijven de voedingsstoffen en vitamines goed behouden.

We kregen ook nog een leuke goodiebag mee met allemaal lekkere en gezonde producten. We vonden het een erg leuk initiatief van Foodness en I Love Health en zijn blij dat we hierbij aanwezig waren! Top gedaan meiden!

IMG_1080

IMG_1079

 

 

 

 

 

 

 

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>