Visballetjes | Recept

Visballetjes | Recept

Ik ben een groot liefhebber van buitenlands eten. Naast Indiaans, Indonesisch en Japans is Thais eten ook zeker een van mijn favorieten en dan als voorgerecht de viskoekjes, te lekker!  De viskoekjes bij de Thai zijn vaak gefrituurd en daardoor vrij vet. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een manier om de viskoekjes zelf te maken. Dat is gelukt, ik vind dat ze qua smaak erg in de buurt komen van de ‘echte’ Thaise viskoekjes en ze zijn super makkelijk klaar te maken. Nu heb ik ze toegevoegd aan een salade als avondmaaltijd, maar je kan ze ook prima maken als borrelhapje of voorgerecht. Serveer ze dan samen met chilisaus.

Ingrediënten circa 10 visballetjes:

  • 200 gram kabeljauw
  • 2 theelepels sambal
  • 1 eetlepel sojasaus
  • een half bosje koriander
  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels havermout
  • kokosolie om in te bakken

Snijd de kabeljauw, de ui en de koriander in grove stukken. Doe alle ingrediënten samen in een staafmixer en mix het fijn. Draai van het mengsel balletjes. Verwarm de kokosolie in de koekenpan en bak de balletjes in ongeveer 10 minuten rondom gaar.

Ingrediënten salade 2 personen: 

  • 300 gram peultjes
  • 1 mango
  • 50 gram cashewnoten
  • half bosje koriander

Dressing:

  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel water

Snijd de peultjes in grove stukken, kook ze 1 minuut en giet er koud water overheen. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan. Snijd de koriander en de mango. Mix de ingrediënten voor de dressing en mix alles door elkaar. Leg de visballetjes bovenop.

Eet smakelijk!

IMG_5851

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>