Verse kokosnoot

Verse kokosnoot

Onlangs kocht ik een verse kokosnoot . Ik hou erg van kokos en het leek me leuk om eens een verse kokosnoot te kopen in plaats van de rasp en flakes die ik normaal koop. Je hebt twee soorten kokosnoten, de jonge groene en de bruine volgroeide kokosnoot. Ik kocht de bruine kokosnoot gewoon in de supermarkt. De jonge kokosnoot koop je voornamelijk bij toko’s.

Bereiding
Ik vroeg me af hoe je eigenlijk zo’n harde kokosnoot goed kunt bereiden. Dit bleek een terechte vraag, want zo makkelijk is het niet.. De kokosnoot heeft onderop drie rondjes, één van deze rondjes is zacht. Na wat speurwerk op internet las ik dat je met een schroef een gaatje moet boren in dit zachte rondje. Hierna kun je het kokoswater in een glas eruit laten lopen. Mocht het er niet helemaal uit gaan dan moet je het gaatje nog iets groter maken. Dit is allemaal nog heel makkelijk, maar nu komt de grootste uitdaging. De kokosnoot moet stuk om het vruchtvlees eruit te halen. Dit doe je door hem in een plasticzak te wikkelen. Je pakt een hamer en slaat met de achterkant van de hamer in een zo recht mogelijke lijn op de kokosnoot. Ik moest best vaak slaan maar uiteindelijk is de noot door midden en kan je het laatste stukje breken. Hierna kan je met een lepel het vruchtvlees uit de noot wippen. Als dit niet helemaal lukt, kan je het vruchtvlees eerst in stukjes snijden.

Kokoswater
Het kokoswater kan een beetje troebel zijn. Zeef eerst de stukjes eruit en vervolgens is het lekker en heel gezond om het kokoswater op te drinken. Kokoswater is een goede dorstlesser en geschikt om tijdens het sporten te drinken. Het bevat weinig vet, zit vol met mineralen en vitamines en zorgt voor snel herstel tijdens en na het sporten.

Vruchtvlees
Het vruchtvlees van de kokosnoot is lekker om gewoon zo op te eten als gezond tussendoortje met bijvoorbeeld een dip van mango. Doe de mango even in de keukenmachine of blender en je hebt een heerlijke dip. Je kan het vruchtvlees natuurlijk ook verwerken in bijvoorbeeld een Aziatisch recept.

Kokosnoot

 

Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>