TAG | 10 Foodconfessions van Kim

TAG | 10 Foodconfessions van Kim

Er gaat een nieuwe foodtag rond in blog land, de 10 foodconfessions tag. Iedereen heeft wel een paar rare eetgewoonten of eigenaardigheden die je liever niet vertelt aan iemand. Natuurlijk hebben wij die ook en vinden het daarom een goed idee om mee te doen met deze foodtag! Kim bijt vandaag het spits af en biecht 10 van haar foodconfessions op.

Daar gaat ‘ie dan;

 1. Tot 1,5 jaar geleden lustte ik geen mayonaise. Ik walgde ervan. Als er ook maar een spatje mayonaise op mijn patatje zat dan at ik het niet op. Die vieze zure smaak van mayonaise, bah. Totdat ik mijn vriend een keer een frikandel speciaal zag eten, op de één of andere manier rook het zo lekker dat ik persé ook een hapje wilde. Maar die mayonaise he..
  Toch moest en zou ik een hapje nemen. En oh wat kan ik daar nu nog van balen! Had ik het maar nooit gedaan.. nu wil ik dus overal mayonaise bij hebben. Ik vind het totaal niet vies meer, integendeel. Het smaakt heerlijk bij zoete aardappel patatjes, bij een stuk gebakken zalm, bij wortel frietjes en tja waar eigenlijk niet bij. Bestelde ik voorheen altijd een patatje met saté saus, dat is nu toch echt veranderd in een patatje met of een patatje speciaal.. of een frikadel speciaal, jammie!
 2. Ik hou niet van vlaaien, je weet wel, die Limburgse taarten. Die zachte bodems vind ik echt niet te eten.
 3. Als ik ergens op bezoek ben en iemand mij iets te eten aanbiedt dan kan ik moeilijk nee zeggen. Ook al heb ik totaal geen trek. Ik vind het dan gewoon onbeleefd om het af te slaan. Dan maar tegen heug en meug dat veel te grote stuk Limburgse vlaai naar binnen werken..
 4. Mijn lievelingstaart is zelfgebakken appeltaart. En als ik dan bezig ben met het maken van die appeltaart (wat ik gelukkig maar zelden maak) dan eet ik al een groot deel van het deeg gewoon rauw op. Zo lekker!
 5. Sinds ik op Ibiza de lekkerste tiramisu ooit heb gegeten wil ik geen andere toetjes meer! Ik bestel niet vaak toetjes als ik uit eten ben maar als ze tiramisu op de kaart hebben staan dan moet ik toch altijd even proeven. Vaak deel ik hem dan wel met mijn tafelgenoot omdat ik propvol zit van het eten. De lekkerste tiramisu uit de supermarkt is de Italiaanse tiramisu van de Jumbo. De grote bak van 500 gram. Die eten mijn vriend en ik gewoon in een keer leeg.. oeps! We halen het daarom ook bijna nooit in huis maar af en toe zwicht ik toch. Die is gewoon te lekker! Probeer zelf maar.
 6. Ik eet elke dag een banaan. Mijn ontbijt bestaat eigenlijk altijd uit een smoothie met banaan of een bananen-ei pannenkoek. Ik mis het ook echt als ik een dag geen banaan heb gegeten. Zelfs als ik toevallig eens ontbeten heb zonder banaan dan eet ik er later op de dag alsnog één. Het komt weleens voor dat ik ’s ochtends beneden kom en zie dat de bananen op zijn. Daar kan ik dan echt heel erg van balen, want dan heb ik dus gewoon niets om mee te ontbijten.
 7. Ik hou van hotel ontbijtjes. Ik hou sowieso van ontbijten. Ik geniet veel meer van een lekker uitgebreid ontbijt dan van een uitgebreide avondmaaltijd.
 8. Ik moet mijn eten altijd goed kunnen zien. En dan heb ik het over de belichting. Ik kan er niet tegen als het te donker is aan de eettafel. Ik heb een keer in een restaurant gegeten waar ze raar blauw licht hadden.. alles op mijn bord had dezelfde rare kleur waardoor ik niet goed kon zien wat ik in mijn mond stopte. Dan eet ik dus echt niet lekker.
  Thuis moet het licht ook altijd aan als ik eet. Een romantisch diner bij kaarslicht is aan mij niet besteed.
 9. Ik kan echt genieten van gezonde voeding omdat ik weet dat het goed voor me is. Ook al smaakt het niet erg lekker, het idee dat het gezond is maakt het eten altijd een stuk aantrekkelijker voor mij. Natuurlijk geniet ik net even wat meer van een lekker stuk chocolade, dit eet ik dan ook regelmatig. Meetal pure chocolade, want gezonder. Maar sinds Tony Chocolonely met de smaak karamel en zeezout is gekomen gooi ik die toch ook regelmatig in mijn boodschappenmandje.
 10. Ik heb een hekel aan koken. Ik word serieus chagrijnig als ik aan het avond eten moet beginnen. Ik vermoed dat het een combinatie is van honger en het vreselijke gebeuren van koken. En ja dan word ik chagrijnig en kan je maar beter uit mijn buurt blijven.

Zo, dat waren mijn 10 foodconfessions! Ik geef het stokje nu door aan Jacqueline. Ik ben ook benieuwd naar die van jullie! Schroom niet en laat je beste foodconfessions achter in een reactie of neem deze tag over voor je eigen blog!

hamburger

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

There are 2 comments for this article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>