SPECULAASCAKE | recipe

SPECULAASCAKE | recipe

Vandaag is het weer tijd voor een lekker bak recept. Nu het buiten super koud (en volgende week nog kouder!!) is, vind ik het lekker om binnen te bakken en te koken en nieuwe receptjes uit te proberen. Zaterdag maakte ik  deze speculaascake. Perfect voor de tijd van het jaar. Waarin ik nog elke keer moeite heb om de pepernoten en het speculaas niet in mijn mandje te gooien in de supermarkt. Tijd voor een gezonde variant dus! De smaak is natuurlijk wel wat anders dan de ‘normale’ speculaas en pepernoten. Maar ik vind het een heel goed alternatief.

Ingrediënten voor 1 cake:

  • 200 gram boekweit- of speltmeel
  • 75 gram ahornsiroop of honing
  • 2/3 theelepels speculaaskruiden
  • 60 gram kokosolie
  • 50 ml melk, ik gebruikte sojamelk, maar je kan hier eigenlijk elk soort melk voor gebruiken
  • snufje zout

foto(26)

Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de kokosolie in een pannetje. Doe het meel, de siroop of honing, de kruiden, de kokosolie en het zout in een kom. Meng het geheel goed door elkaar en voeg de melk langzaam toe. Als je merkt dat het deeg te droog blijft, voeg dan wat meer melk toe. Kneed het deeg tot een bal. Vet een cakevorm in met kokosolie of bekleed deze met bakpapier. Dit laatste doe ik tegenwoordig omdat mijn cake op de één of andere manier altijd blijft plakken. Verspreid het deeg over de cakevorm en druk het goed aan.  Schuif de cake in de oven en wacht 15 á 20 minuten. Et voila, je hebt een heerlijke speculaascake!

foto 3(9)

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>