SOLE | Keltisch zeezout drank

SOLE | Keltisch zeezout drank

Sole is een drankje gemaakt van water en keltisch zeezout. Keltisch zeezout is het meest natrium arme zeezout ter wereld en is 7 tot 8 keer zouter dan zeewater. Het wordt volgens een traditionele methode met de hand gewonnen in Bretagne, Frankrijk. Het zout wordt op geen enkele manier bewerkt en is daardoor grijzig van kleur. Sole is een oud Keltisch woord dat staat voor zon. Het zeezout wordt namelijk gevormd door zon en zeewater. Als het zeewater verdampt blijf het zout over.

Sole bevat 84 mineralen waaronder calcium, magnesium, fosfor, kalium, natrium en chloride. Daarnaast bevat het alle spoorelementen, waaronder ijzer en zink. Doordat je het Keltisch zeezout oplost in water, worden de mineralen zo klein dat ze direct door je cellen opgenomen kunnen worden in je bloed. De zoutoplossing heeft dan bijna dezelfde samenstelling als ons bloed en wordt daarom ook direct opgenomen waardoor de spijsvertering over wordt geslagen.

Waarom is Sole zo gezond
Het zorgt onder andere voor de volgende voordelen;
–       Verbeterd de spijsvertering
–       Versterkt het immuunsysteem
–       Zorgt voor snellere genezing van wonden
–       Werkt vochtafdrijvend
–       Ontgift
–       Reguleert de bloeddruk
–       Kan huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem of uitslag verlichten wanneer het op de huid aangebracht wordt (bijvoorbeeld in bad)
–       Brengt de zuurtegraad van ons lichaam in balans en voert overtollige zuren af
–       Gaat spierkrampen tegen en kan helpen bij spierpijn
–       Kan verlichting bieden bij bijholteontstekingen vanwege de slijmoplossende werking

Wanneer je Keltisch zeezout koopt, let er dan op dat het echt grijs van kleur is, omdat het zout alleen dan onbewerkt en ongewassen is. De mineralen zorgen voor deze gruizige kleur.

Sole

Zelf Sole maken
Het is heel simpel en je hebt er weinig voor nodig! Je maakt Sole zelf door een goed afsluitbare pot voor 1/3 met keltisch zeezout te vullen en voor 2/3 met water. Deze dien je vervolgens goed te schudden totdat het Keltisch zeezout grotendeels is opgelost. Er zal een gedeelte van het zout niet oplossen en op de bodem blijven liggen. Dit komt omdat het water dan verzadigd is en het resterende zout niet meer kan oplossen. Deze oplossing bewaar je in de koelkast of op een koele en donkere plaats. Op deze manier is Sole oneindig houdbaar!

Deze geconcentreerde oplossing dien je absoluut niet! direct te drinken. Je gebruikt Sole door een theelepeltje van de oplossing te mengen met een glas water. Hiervan drink je een tot twee glazen per dag, bij voorkeur ’s ochtends op de nuchtere maag en eventueel ‘s avonds voor het slapen gaan.

Wanneer je Sole gebruikt moet je er wel op letten dat je daarnaast niet teveel sodium tot je neemt. Let dus op dat je niet teveel bewerkte producten met toegevoegd zout eet. Wij gaan deze hype toevoegen aan ons ochtendritueel. Lees de review hiervan op de site!

IMG_1062

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>