Smoothie Sunday | KOKOS LIMOEN SAPJE

Smoothie Sunday | KOKOS LIMOEN SAPJE

Na die heftige storm van gister kunnen we wel weer een zomers drankje gebruiken. Welke geur en smaak past er nou beter bij de zomer dan kokos?! Denk aan Pina colada’s en de geur van zonnebrand creme. Heerlijk!

Kokos melk wordt gemaakt van kokoswater en het witte vruchtvlees wat aan de binnenkant van de kokosnoot zit. Aan kokos worden een aantal gezondheidsbevorderende eigenschappen toegekend. Een van de belangrijkste daarvan wordt toegekend aan de aanwezigheid van laurinezuur.
Laurinezuur is een vetzuur dat ook in moedermelk aanwezig is. Volgens het National Center for Biotechnology Information heeft laurinezuur anti-schimmel en anti-virale eigenschappen die het afweer systeem van het lichaam bevorderen.

Lekker en gezond dus dit simpele sapje gemaakt van slechts een paar ingrediënten! Je maakt er trouwens ook heel makkelijk een lekkere cocktail van door er een scheutje rum aan toe te voegen! (iets minder gezond natuurlijk, maar daarom niet minder lekker ;) )

Ingrediënten:

  • Kokos melk (1 blik)
  • 1 (kleine) limoen
  • honing
  • ijsblokjes

Zo maak je het:

Snijd de limoen in tweeën en knijp het sap eruit boven je blender. Voeg de kokos melk toe en blend het even kort door elkaar. Voeg dan nog wat honing naar smaak toe en blend alles nog een keer. Als je een sterker blender hebt die tegen ijsklontjes kan dan kan je deze ook toevoegen. Anders voeg je de ijsklontjes later toe in je glas. That’s it.. Proost!

kokos gezond Kokos limoen sapje

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>