Smoothie Sunday | Grapefruit smoothie

Smoothie Sunday | Grapefruit smoothie

Vandaag is het tijd voor een smoothie die misschien niet iedereen kan waarderen, namelijk de grapefruitsmoothie. Het is smoothie waarin de bittere zure smaak van de grapefruit redelijk naar voren komt. Ik vind dit persoonlijk erg lekker. Mocht je hier minder van gecharmeerd zijn dan kan je wat extra banaan of honing toevoegen om de smoothie wat zoeter te maken.

Grapefruits bevatten veel vitaminen C en voedingsvezels en weinig calorieën. Het eten of in dit geval het drinken van een grapefruit zorgt bij mij ook echt voor een verzadigd gevoel. Daarnaast schijnt de grapefruit een geneeskrachtige werking te hebben en kan het een positieve werking hebben op het tegengaan van verschillende ziektes waaronder verkoudheid en astma. Klinkt goed toch?!

Ingrediënten voor 1 glas:

- 1 grapefruit
- 1/2 banaan (een hele als je van zoet houdt)
- 200 ml yoghurt (ik gebruikte magere)
- 1 eetlepel honing (optioneel)

Snijd het vruchtvlees van de grapefruit uit de vrucht. Dit is wel even een gepriegel, je schijnt hier zelfs een speciaal mesje voor te hebben!, maar na een paar stukjes gaat het steeds makkelijker. Doe het vruchtvlees samen met de andere ingrediënten in de blender en mix goed door. Laat de blender echt even draaien, anders krijg je stukjes grapefruit in je smoothie. Giet in een mooi glas. Ik strooide er nog wat chiazaadjes over. Maar hier kan je natuurlijk zelf mee variëren.

Enjoy!

FullSizeRender-15

FullSizeRender-12

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>