Smoothie Sunday | Frozen smoothie

Smoothie Sunday | Frozen smoothie

Een smoothie met laagjes vind ik altijd leuk. Net weer even wat anders dan de ‘normale smoothie’ maar toch bijna net zo makkelijk te maken.

Ik heb eigenlijk altijd bevroren fruit in mijn vriezer. Een grote zak met bevroren roodfruit en daarnaast vries ik ook altijd een paar bananen in. Je hebt zo altijd fruit in huis en zeker met het warme weer is het lekker om je eigen milkshake of ijsje mee  te maken. Eerder liet ik al eens zien hoe je van bevroren bananen zelf ijs kan maken. Maar nu dus geen ijs, maar een hele koude lekkere laagjes smoothie.

Ingrediënten voor 1 groot glas: 

Onderste laag:

– 1 bevroren banaan

– 50 gram magere kwark of Griekse yoghurt

– 1 eetlepel chiazaad

Bovenste laag:

– 100 gram bevroren roodfruit

– 50 ml amandelmelk (ander soort melk kan ook)

– eetlepel agavesiroop of honing

– bevroren fruit voor de garnering (optioneel)

Meng de banaan samen met de magere kwark in de blender tot een glad geheel. Giet dit mengsel voorzichtig in een glas en roer de chiazaadjes er voorzichtig doorheen. Nu is het tijd voor de bovenste laag. Meng alle ingrediënten goed door elkaar heen en giet dit mengel heel voorzichtig op de onderste laag, zodat de bovenste laag op de onderste laag komt te liggen. Garneer met bevroren fruit en klaar is je smoothie!

Enjoy!

 

FullSizeRender-4

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>