Smoothie Sunday | Chocolate milkshake

Smoothie Sunday | Chocolate milkshake

Het is weer zondag en dat betekent smoothietime! Of in dit geval eigenlijk milkshaketime. Deze chocolademilkshake doet bijna niet onder aan de romige chocolademilkshakes die je koopt in een ijssalon of snackbar. De milkshake is heel romig, lekker koud en heeft een volle chocoladesmaak. Mmmm deze ga ik zeker vaker maken deze zomer.

In deze milkshake gebruik ik eiwitpoeder. Eiwitpoeder kan een goede aanvulling zijn op je normale voedingspatroon. Eiwitten zijn goed voor het herstel en de opbouw van je spieren. Daarom zijn deze poeders vooral populair bij sporters. Maar ook als je niet sport kan eiwitpoeder een goede aanvulling zijn op je voedingspatroon. Eiwitten geven een lang verzadigd gevoel waardoor je minder snel trek hebt. Daarnaast helpen ze onder andere veroudering tegen te gaan en je bloeddruk te verlagen.

Je hebt dierlijk- en plantaardige eiwitpoeder. Ik gebruik voor dit recept een dierlijke variant, namelijk whey perfection. Maar ik denk dat je de plantaardige variant ook prima kan gebruiken.

Als je geen eiwitpoeder in huis hebt, zou je ook eventueel magere kwark of Griekse yoghurt kunnen gebruiken om de shake wat romiger te maken. Voeg dan ook een eetlepel honing toe voor de smaak.

Ingrediënten 1 groot glas

- 150 ml alpro cocos 
- 1 scoop eiwitpoeder (ik gebruik whey perfection vanille)
- handje ijsklontjes
- 1 bevroren banaan
- 1 eetlepel rauwe cacao

Doe alle ingrediënten in de blender en mix het geheel goed door elkaar totdat het een glad mengsel is. Mocht je shake te dik blijven, voeg dan nog wat extra ijs toe. Giet in een mooi glas en ga snel de zon in!

Enjoy!

foto 3-13 foto 4-5

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>