Sinterklaassmoothie |RECIPE

Sinterklaassmoothie |RECIPE

5 december betekent volop pepernoten, chocolademelk, chocoladeletters en meer lekkere dingen. En natuurlijk mag je daar best van genieten, maar probeer dit te beperken tot die ene dag of neem 1 bakje pepernoten in plaats van de hele zak.. jaa ik weet het, het is lastig..

Om vandaag helemaal in de Sinterklaas stemming te komen heb ik deze Sinterklaas smoothie gemaakt. Lekker als ontbijtje of tussendoortje. Als je de smoothie wat voedzamer wilt maken kan je er ook havermout aan toe voegen. Als de dadels te hard zijn, kan je ze het beste vooraf even wellen in water. Dan worden ze zachter en mixen ze beter in de blender.

Voor deze smoothie gebruik ik amandelmelk. Ik gebruik deze melk vaak in mijn smoothies of voor het maken van een cappuccino en kies altijd voor de ongezoete variant. Amandelmelk is een plantaardige melk en zit bomvol vitaminen en mineralen. Daarnaast is het licht verteerbaar, bevat minder calorieën dan andere melkvervangers en bevat hoge kwaliteit eiwitten. Amandelmelk kan je ook makkelijk zelf maken, google maar eens. Ik wil dit binnenkort ook een keer gaan proberen.

Ingrediënten voor 1 smoothie:

  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 bevroren banaan
  • 2 dadels (zonder pit)
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel rauwe cacao

Snijd het fruit in stukjes. Doe alles in de blender en mixen maar. Mix net zo lang tot dat alles helemaal fijn is.

Enjoy! 

foto 1 (3)

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>