Shakshuka | Recept

Shakshuka | Recept

Het recept van Shakshuka ben ik al op meerdere blogs tegen gekomen. Steeds weer in verschillende varianten. Omdat het zo lekker is, wilde ik het toch graag met jullie delen.

Ik ben zelf echt dol op eten uit het Midden Oosten. Regelmatig ga ik naar restaurantjes waar ze mezzes serveren met onder andere Hummus, Baba Ganoush, Falafel en pitabrood. Mmmm echt te lekker. Door mijn voorliefde voor deze keuken was ik eigenlijk gelijk enthousiast toen ik het recept van Shakshuka voorbij zag komen. De kruiden maken dit gerecht echt heel smaakvol. Dit moet je eens proberen. 

Recept voor 2 personen:

  •   4 rijpe tomaten
  •   2 rode paprika’s
  •   1 grote ui
  •   bosje koriander
  •   bosje peterselie
  •   1 eetlepel tijm
  •   2 eetlepels komijnpoeder of zaadjes
  •   zout en peper
  •   1 theelepel kokosolie
  •   2 eieren
  •   2 pitabroodjes

Snijd de groenten in grove stukken. Rooster de komijn in een koekenpan en voeg de kokosolie en de ui hieraan toe. Bak dit 5 minuten. Voeg vervolgens de tomaat, paprika, de helft van de koriander, peterselie, tijm, zout en peper toe en laat het geheel 15 minuten sudderen totdat er een dikke saus ontstaat. Maak 2 kuiltjes in de saus en doe hier de eieren in. Doe een deksel op de pan en laat de eieren op heel laag vuur 10 minuten garen (totdat de eieren net gaar zijn). Doe ondertussen de pitabroodje in de brood rooster. Serveer de Shakshuka met de pitabroodjes en de rest van de koriander.

Eetsmakelijk! 

IMG_7100

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>