OATCAKE | recept

OATCAKE | recept

Ik werk fulltime en daarom probeer ik mijn maaltijden altijd van te voren voor te bereiden. Meestal maak ik een salade voor de lunch en neem ik nog wat fruit en groente mee voor tussendoor. Maar ik wil ook altijd iets zoets.. Toch echt een beetje een vrouwending. Om deze behoefte te stillen maak ik vaak muffins of cake, die ik makkelijk mee kan nemen naar m’n werk.

Een tijdje geleden maakte ik deze oatcake voor het eerst. De eerste keer dat ik hem maakte miste ik een beetje de zoete smaak. Daarom heb ik, mijn eeuwige favoriet, de banaan weer toegevoegd. De cake was gelijk een stuk lekkerder!

Het recept voor 1 cake: 

  • 200 gram havermout
  • 600 ml water 
  • 2 bananen
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels speculaaskruiden
  • 50 gram bosbessen
  • 3 eetlepels kokosrasp
  • kokosolie om in te vetten (of gebruik een stukje bakpapier)

Verwarm de oven voor 190 graden. Mix de havermout, het water, de bananen, het ei en de speculaaskruiden door elkaar in een blender. Vet een cakeblik in met kokosolie of leg bakpapier in het cakeblik. Voor de laatste optie kies ik altijd, zo haal je de cake na het bakken heel makkelijk uit de vorm.  Giet het mengsel in het cakeblik en bestrooi met de bosbessen en de kokosrasp. Zet de cake ongeveer 30 minuten in de oven.

ENJOY!

foto (7)

 

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

There are 2 comments for this article
  1. Laurien at 11:50

    Lekker Jacq!!

    Weet je wat ook een lekker recept is voor iets zoets: koekjes maken!

    Basis:
    20 gram amandelmeel of kokosmeel
    2 eieren
    3 el havermout
    honing
    theelepel wijnbakpoeder

    Dan kun je er van alles in doen wat je lekker vindt:
    Ik had rozijnen, cranberry’s, kokosrasp, pecannoten en walnoten.

    En dan bolletjes maken op bakpapier en 20 minuten in de oven!
    Top combinatie!!

    • Jacqueline Author at 17:14

      Hi Lau!
      Ik zie nu pas je reactie. Wat stom! haha
      Maar lekker die koekjes. Zit nu ziek thuis (en heb toevallig alle ingredienten in huis) dus heb alle tijd om ze te maken :)

      Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>