MUDCAKE | recept

MUDCAKE | recept

Je kent ze wel de heerlijke chocolade souffles waar het chocola uitloopt. Mmmmmm genieten! Deze eet ik zeker af en toe nog wel, maar ik heb nu ook een gezonde variant bedacht. Een chocolade mugcake, waar het chocola ook een soort van uitloopt.

Een mugcake is een cakeje die je maakt in de magnetron. Super makkelijk en vooral ook heel snel! Er wordt kritisch gesproken over de magnetron en de straling die slecht voor je zou zijn. Ik ben van mening dat het geen kwaad kan om af en toe de magnetron te gebruiken, maar doe je dit liever niet dan kan je deze cake ook maken door ongeveer 20 minuten in de oven doen op 200 graden.

Voor deze cake gebruikte ik 85% chocola. Cacao bevat veel anti oxidanten. Hoe meer cacao er in de chocola zit, hoe groter de gezondheidsvoordelen zijn. Chocola met 85% cacao heeft een sterke smaak, maar dit vind ik juist lekker in deze mugcake. Doordat het warm wordt, smelt de chocola en mengt het met de andere ingredienten, maar de chocoladesmaak blijft goed aanwezig.

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 3 eetlepels havermout
  • 1 banaan
  • 20 gram extra pure chocola (het liefst 85%)
  • 1 eetlepel rauwe cacao

Pak een kom die magnetron bestendig is. Prak de banaan in de kom en doe het ei, de havermout en het cacao erbij. Roer goed door elkaar. Breek de chocola in stukjes en meng goed door het beslag heen. Zet de cake 2 minuten op 900 watt in de magnetron. Draai de kom om op een bord en klaar is je mugcake! Ik eet hem vaak met een beetje kwark of griekse yoghurt en wat fruit.

Eetsmakelijk!

IMG_5421

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>