Mini cocosmacronen | recept

Mini cocosmacronen | recept

Laurien attendeerde mij laatst op dit recept in de reacties. Het klonk zo lekker dat ik het gelijk heb gemaakt. En het resultaat mag er zijn! Ze zijn heerlijk, thanks Laurien! Ik heb er een beetje mijn eigen draai aangegeven. Met de vulling kan je eindeloos varieren, denk aan rozijnen, cranberry’s, kokosrasp etc., maar ik koos voor pure chocola (hoe kan het ook anders) en noten.

Ik bedacht me dat het ook leuk zou zijn om dit te maken voor een feestje in plaats van die eeuwige soesjes of misschien zelfs als cadeautje te geven als je het in leuk zakje verpakt. Haha dus wie weet krijg jij dit opeens voor je verjaardag.

Ingrediënten voor ongeveer 16 cocosmacronen:

  • 40 gram kokosmeel (je kan ook ander meel gebruiken, maar dan mis je de kokossmaak)
  • 6 eetlepels havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 eieren
  • 30 gram pure chocola (het liefst 85% cacao)
  • handje noten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix het meel, de havermout, de eieren en het bakpoeder in een keukenmachine of blender tot een glad mengsel. Hak de chocola en de noten in kleine stukjes en meng door het beslag. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol van het beslag balletjes en leg deze op de bakplaat. Zet ze ongeveer 20 minuten in de oven, dit kan per oven verschillen. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen.

BON APPETIT!

IMG_5566

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>