MATCHA LATTE | Recept

MATCHA LATTE | Recept

Al een aantal maanden een echt hype op health gebied; Matcha poeder. Ik zie het steeds vaker voorbij komen in thee vorm, Matcha thee wel te verstaan. Maar wat is het nou precies en waar is het goed voor?

Matcha is Japanse groene thee vermalen tot poeder. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat er een zeer sterke antioxidant aanwezig is in deze theesoort, ruim 100 keer sterker dan de antioxidanten van gewone groene thee uit China! Het is een stof die onder andere zenuwcellen kan herstellen en patiënten met multiple sclerose zou kunnen helpen. Japans onderzoek toont aan dat matcha zo geneeskrachtig is dat het mensen met vergiftigingen kan helpen. Het herstelt de spijsverteringswegen, boost het immuumsysteem en helpt bij de ontgifting van ons lichaam. Het bevat namelijk een grote hoeveelheid chlorofyl, wat ervoor zorgt dat ons bloed meer zuurstof kan opnemen, het imuumsysteem opbouwt en afvalstoffen helpt te verwijderen.

Naast de gezondheidsbevorderende eigenschappen zorgt het ook nog eens voor een ontspannen maar alerte gemoedstoestand. Het bevat 10% tannine, wat ervoor zorgt dat cafeïne uit groene thee langzamer opgenomen wordt en zelfs 6-8 uur lang cafeïne afgeeft. Daar kan geen koffie tegenop! Matcha poeder bevat tevens het aminozuur L-theanine.
Dit aminozuur staat vooral bekend om zijn kalmerende werking. Het verhoogt de activiteit van de neurotransmitters serotonine, dopamine en GABA in de hersenen. Het geeft ontspanning en vermindert stress en angst.

Ingrediënten:

  • een halve theelepel matcha poeder (verkrijgbaar bij natuurwinkels)
  • 100 ml water
  • 250 ml plantaardige melk

Zo maak je het:

Kook het water en laat het afkoelen tot ongeveer 80 graden. Dit is een beetje een gok als je geen temperatuur meter in huis hebt. Laat het water zo’n 7 min afkoelen in de waterkoker, dan kom je aardig in de buurt. Ondertussen heb je mooi de tijd om je melk op te kloppen. Doe het matcha poeder in een glas en voeg een klein beetje koud water toe. Roer de poeder en het water goed door elkaar zodat er een glad mengsel ontstaat, zo voorkom je dat je klontjes krijgt in je thee. Voeg daarna het water toe en roer goed door elkaar. Tot slot voeg je de opgeklopte melk toe en eventueel wat honing om de thee wat zoeter te maken. Enjoy!

Matcha thee Matcha poeder

 

Next Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>