Kikkererwtensnack | recept

Kikkererwtensnack | recept

Als ik lekker op de bank een serie zit te kijken of zit te kletsen met vriendinnen hoort daar toch echt iets lekkers bij. Het liefst zou ik altijd Doritos chips eten met de daarbij behorende saus, en natuurlijk doe ik dat ook af en toe, maar deze kikkererwtensnack is een heel goed gezond alternatief!

Kikkererwten passen heel goed in een gezond eetpatroon. Ze bevatten veel vezels en mineralen. Ik gebruik kikkererwten vaak in mijn salades en maak er falafel of hummus van en nu dus deze snack. Kikkererwten kan je vers kopen en dan weken en koken of je kan ze, zoals ik meestal doe, kopen in een blikje of een glazen pot. Dit scheelt veel tijd. Spoel ze wel even goed af voor je ze gaat gebruiken.

Ingrediënten:

- 250 gram kikkererwten

- 1 eetlepel kokosolie

- 1 theelepel chilipoeder

- zout en peper

- 2 theelepels komijnpoeder

Verwarm de oven op 200 graden. Verhit de kokosolie in een pannetje. Zet het vuur uit en voeg de kruiden toe. Spoel de kikkererwten goed af en roer de kikkererwten goed door de kokosolie heen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de kikkererwten hierop. Zet ze 15 minuten in de oven. Hussel de erwten even om en zet ze nog 10 á 15 minuten in de oven tot ze knapperig zijn. Je kan deze kikkererwtensnack ook gebruiken in een salade.

GENIET!

foto 1 (4) foto 3 (1)

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>