JUICEN

JUICEN

Juicen, het hoort helemaal bij een gezonde leefstijl en is een goede manier om in een keer veel gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. Vooral de groentesapjes zijn erg gezond! Ze bevatten veel minder suiker dan fruitsapjes, zijn licht verteerbaar, snel gemaakt en bevatten veel vitaminen en mineralen. Ik probeer daarom een paar keer per week een lekker groentesapje voor mezelf te maken (en sinds kort ook voor mijn vriend, die ik eindelijk ook aan de sapjes heb gekregen!). Lees hier 5 redenen waarom je groentesapjes zou moeten drinken! Het liefste elke dag..

 1. ADH 
  De aanbevolen dagelijks hoeveelheid (ADH) voor groente is, volgens het voedingscentrum, (minimaal) 200 gram. Volgens verschillende health guru’s zou de ADH veel hoger moeten liggen. Er wordt zelfs gesproken over 500 gram per 25kg lichaamsgewicht. Dan zit je dus al gauw op 1-1,5 kg aan groente per dag! Dit ga je nooit allemaal wegkrijgen. Een goede manier om meer groente binnen te krijgen is door middel van groentesapjes. 1 kilo groente per dag klinkt heel erg veel en dat is het natuurlijk ook, maar het is helaas wel bijna noodzakelijk geworden. Doordat onze bodem minder voedingstoffen bevat (door o.a. de intensieve landbouw en het gebruik van kunstmest etc.) bevat de groente die daarop groeit ook automatisch minder voedingsstoffen. Hierdoor hebben we steeds meer groente nodig om aan het zelfde aantal benodigde voedingsstoffen te komen.
 2. Snel verteerbaar
  Voor mensen met spijsverteringsproblemen kan het heel nuttig zijn om groentesapjes te drinken. Wanneer je spijsvertering niet optimaal werkt kan je lichaam moeite hebben met het verteren van vezels. Hierdoor kan het lichaam niet alle voedingstoffen opnemen in het lichaam. Groentesapjes zijn goed opneembaar voor je lichaam en dit zorgt ervoor dat er geen voedingsstoffen verloren gaan.
 3. Rauw
  Rauwe groente zitten vol vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Wanneer je groente verhit boven 43 graden worden de voedingsstoffen een stuk minder!
  Het beste kan je daarom een slowjuicer gebruiken i.p.v. een gewone sapcentrifuge, omdat door het snelle centrifugeren van de ‘gewone’ sap pers warmte vrij komt en belangrijke vitaminen verloren kunnen gaan. De slowjuicers, de naam zegt het al, draaien een stuk langzamer waardoor er geen warmte vrij komt. Deze slowjuicers zijn alleen vrij prijzig (gemiddeld tussen de 200-300 euro!). Begin je net met het maken van groentesapjes? Een gewone sapcentrifuge volstaan natuurlijk ook prima en is altijd beter dan wanneer je helemaal geen groentesapjes zou drinken! Dus laat je niet afschrikken door het hele slowjuicers zijn beter verhaal.
 4. Fast Food
  Een groentesapje is het gezondste fast food wat er is! Het is namelijk zo gemaakt! Binnen 5 minuten heb je een gezond sapje op tafel staan. Je kan eindeloos variëren met verschillende groenten (en fruit), het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Het enige wat misschien wat meer tijd in beslag neemt is het schoonmaken van het apparaat.. Voor alsnog hebben ze hier (helaas!) nog geen oplossing voor gevonden dus dit moeten we dan maar even op de koop toenemen.
 5. Chlorofyl
  Groene bladgroente bevatten veel Chlorofyl. Chlorofyl bevat anti-oxidante voedingsstoffen zoals vitamine A, C en E  en helpen zo vrije radicalen te neutraliseren. Een ander belangrijk voordeel van chlorofyl is de aanmaak van rode bloedcellen. Chlorofyl zorgt ervoor dat rode bloedcellen aangevuld worden en ondersteund zo de groei en onderhoud van weefsels. Daarbij remt chlorofyl de groei van schadelijke bacteriën in het lichaam. Het zou zelfs in staat zijn chemische stoffen aan zich te binden waardoor het bijvoorbeeld vervuilde lucht die je in ademt kan neutraliseren.

Dit lijken mij 5 goede redenen om aan groentesapjes te beginnen! Ben je nog niet zo bekend met het juicen? Begin dan eerst met een mix van groenten en fruit om een beetje aan de smaak te wennen. Probeer het gebruik van fruit wel af te bouwen, omdat het fruitsap veel suikers bevat nadat de vezels zijn verwijderd door de sap pers. Voor degene die al goed bezig waren met groentesapjes.. keep on juicing!

 

juicing

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>