IBTH GOES HALLOWEEN | heerlijk recept met pompoen

IBTH GOES HALLOWEEN | heerlijk recept met pompoen

Vandaag is het Halloween, geheel in stijl maakte ik pompoencouscous. Waar Roos deze week de couscous maakte van bloemkool, gebruik ik echte couscous, maar wel volkoren speltcouscous. Hier heb ik voor gekozen omdat deze meer voedingswaarden bevat dan de normale couscous.

Het is nu echt het seizoen voor pompoenen, je ziet ze overal! Pompoen is een hele gezonde groente omdat deze veel vitaminen en mineralen bevat. Er zijn twee soorten pompoenen, namelijk de flespompoen en de normale pompoen. Ik gebruikte voor dit recept de  flespompoen. Deze heeft zachter vruchtvlees dan een normale pompoen en een nootachtige smaak. Je kan de schil gewoon eten, scheelt veel werk! De flespompoen is ook heel geschikt voor het maken van taarten en desserts.

foto 1(3)

Ingrediënten 2 personen

  • 1 flespompoen
  •  1 courgette
  •  1 rode ui
  •  125 gram volkoren speltcouscous
  •  75 gram feta
  •  30 gram rozijnen
  •  ongeveer 10 blaadjes verse basilicum
  •  zout en peper
  •  theelepel komijnpoeder (optioneel)
  •  kokosolie om in te wokken

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in stukjes (dit is best wel zwaar!) en leg de stukjes in een ovenschaal. Doe de pompoen een half uur in de oven. Na 15 minuten hussel je de pompoen even om. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing en voeg hier optioneel een theelepel komijn aan toe. Snijd de courgette en feta in stukjes en snipper de rode ui. Verhit de kokosolie in een wokpan, fruit de rode ui en voeg vervolgens de courgette ongeveer 10 minuten toe. Haal de pompoen uit de oven en meng de couscous met de pompoen, rode ui, courgette, feta en rozijntjes. Scheur de basilicum blaadjes en strooi er wat zout en peper overheen en klaar is je pompoencouscous!

Mocht je nog wat over hebben dan kan dit goed worden gebruikt als foodprep voor de volgende dag!

foto 2(4)

foto 4(1)

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

There are 2 comments for this article
  1. Marleen at 12:31

    Dit gerecht hebben we zaterdag toch ook gegeten Jacqueline? Was echt heerlijk!
    En nog een tip, prik een paar gaatjes in de pompoen en leg hem dan 2 minuutjes in de magnetron voor je hem gaat snijden, dat maakt het een stuk makkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>