HAVERMOUTMUFFINS | recipe

HAVERMOUTMUFFINS | recipe

Voor Sinterklaas had ik eindelijk muffinvormpjes gekregen. Op de één of andere manier had ik deze zelf nog nooit gekocht. Ik heb ze gelijk even uitgetest met ingrediënten die ik nog in huis had. En ik moet zeggen, over het resultaat van mijn eerste muffins was ik erg tevreden! Ze smaakten best wel zoet, vulden goed en zijn vooral super handig om mee te nemen of in stukjes te snijden en in de yoghurt of kwark te doen bij het ontbijt.

Het recept voor 9 muffins:

  • 100 gram havermout
  • 25 gram boekweitmeel (ik denk dat je ook alleen havermout kan gebruiken, alleen ik had maar 100 gram havermout in huis)
  • 125 ml melk (ik gebruikte ongezoete amandelmelk)
  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • 3 dadels
  • handje walnoten (+ een paar voor de garnering)
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • bakpapier of kokosolie

Verwarm de oven voor op 180 graden.  Bekleed de muffinsvormpjes met bakpapier of vet ze in met kokosolie. Doe alle ingrediënten in de blender en mix het geheel goed door elkaar. Giet het mengsel in de muffinvormpjes. Garneer de muffins met een paar walnoten. Ze zijn nu klaar om de oven in te gaan. Na 30 minuten zijn je muffins klaar. Hou ze wel in de gaten, want elke oven werkt anders. Je kan testen of ze gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er schoon uitkomt zijn je muffins gaar. Eetsmakelijk!

Omdat ik net begonnen ben met het maken van muffins hoor ik graag nieuwe ideeën. Heb je nog een lekker recept, let me know!

 GetAttachment

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>