HAPPY SHAKE | review

HAPPY SHAKE | review

Ellemieke Vermolen kennen we natuurlijk allemaal van tv, maar inmiddels is ze begonnen met het schrijven van kookboeken en heeft ze haar eigen ‘health’ blog. Onlangs is haar boek ‘happy shake’ verschenen. In dit boek staan veel verschillende recepten voor heerlijke smoothies en shakes onderverdeeld in de rubrieken: detox, beauty, sport, ontbijt, energie, weerstand en kinderen. Aangezien ik zelf erg van smoothies houd, was het tijd om dit boek te lezen!

Als je het boek openslaat zie je gelijk de  quote ‘Happiness is not something you get but something you make!’  Hierna volgen smoothies tips. Enkele van deze tips zijn:

 • Gebruik zo weinig mogelijk fruit in je smoothie. Fruitsmoothies bevatten veel suikers. In het begin kun je smoothies maken met meerdere stukken fruit om te wennen aan de smaak, maar bouw dit daarna af naar 1 stuk of helemaal geen fruit. Nou moet ik wel zeggen dat Ellemieke zelf in bijna al haar smoothies veel fruit gebruikt. Maar je kan er natuurlijk voor kiezen om wat minder fruit toe te voegen.
 • Drink je smoothie niet te koud, dit is erg belastend voor je maag. Een smoothie op kamertemperatuur drinken is het beste.

In de smoothies gebruikt Ellemieke veel verschillende soorten superfoods. Zelf zegt ze hierover dat het niet noodzakelijk is om deze te gebruiken. Superfoods bevatten veel mineralen, vitaminen, proteïnen en vetzuren en zijn een goede aanvulling op je dagelijkse gezonde voeding. Maar men gebruikt vaak een hoge dosis superfoods, terwijl we hier nog niet alles van weten. Onderzoek naar superfoods staat nog in de kinderschoenen, het is dus belangrijk om deze met mate te eten en te variëren. Natuurlijk kan je ook zonder superfoods. Alle smoothies uit het boek kunnen gemaakt worden zonder superfoods.

Na het lezen van deze informatie was het tijd om zelf een smoothie uit te proberen natuurlijk! Het was lastig kiezen. Er staan veel lekkere smoothies in als de choco delight met banaan en granaatappel en de cocobliss met bosvruchten en paksoi. Deze ga ik zeker nog een keer maken, maar ik koos nu voor de flower power. Deze smoothie zorgt voor extra weerstand. Perfect voor deze tijd van het jaar, waarin iedereen snotterend rondloopt.

Ingrediënten voor ongeveer 1 liter:

 • Halve pastinaak
 • Halve mango
 • 1 peer
 • Handje cashewnoten (ik week deze altijd even in water, zodat ze wat zachter worden. Ze worden zo wat beter gemixt in de blender)
 • 250 ml amandelmelk
 • Radijs, rucola of mizuna naar wens (ik koos voor 2 handjes rucola)
 • 1 theelepel kokosolie (heb ik er zelf trouwens niet in gedaan, ik ben van mening dat je door je dagelijkse voeding al genoeg vet binnenkrijgt)
 • Eetbare bloemen voor de garnering

Doe alles in de blender en mixen maar! Ik kon geen eetbare bloemen vinden, dus ik heb voor de garnering gekozen voor gojibessen, cocao nibs en cashewnootjes. Staat wel iets minder leuk, dus ik ga binnenkort toch maar eens goed zoeken naar die bloemen. De flower power smoothie is erg lekker, ik moest wel een beetje wennen aan de rucola. Rucola heeft een overheersende smaak. Ik zou daarom aanraden, zeker als je nog niet zo vaak groene smoothies drinkt, er niet zo veel van te gebruiken.

Wil je Happy Shake winnen?

 1. Like onze facebookpagina I BELIEVE THE HYPE
 2. Like dit bericht (links onderaan deze pagina)

Eind volgende week maken we de winnaar bekend!

De lezers van  I BELIEVE THE HYPE kunnen Happy Shake nu met €5 korting bestellen voor €19,50 ipv €24,50! Goede deal lijkt me! Bestel Happy Shake hier online en vul de actiecode ibelievethehype.nl in. De actie is geldig tot en met 28 november.

foto 2(4)

foto 1(5)

 

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

There are 2 comments for this article
 1. I BELIEVE THE HYPE at 15:58

  De winnaar van het boek Happy Shake is bekend! (tromgeroffel)

  De gelukkige winnaar is……. Kelly Slot! Gefeliciteerd!!

  Stuur je adres gegevens naar kim@ibelievethehype.nl dan komt het boek zo snel mogelijk jouw kant op.

  We zouden het leuk vinden als je een foto van jouw favoriete smoothie of sapje uit het boek op facebook en instagram plaatst en ons daarin tagt en de hashtag #winthehype gebruikt. Dan kunnen wij meegenieten!

  Liefs, Jacqueline & Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>