GRANOLA | Recipe

GRANOLA | Recipe

Granola is helemaal hot. Op alle ‘health’ blogs, en in veel cafeetjes en winkels kom je het tegen. Ook ik maak graag granola. Heerlijk ‘s ochtends door mijn kwark of op mijn chiapudding met vers fruit. Ik vond dat deze hype niet op ons blog mocht ontbreken, daarom mijn eigen versie van de granola. Granola lijkt een beetje op muesli, maar dan geroosterd in de oven. Granola bestaat voornamelijk uit zaden, noten en pitten. De basis is meestal havermout, verder kan je eindeloos variëren.

Ik gebruikte voor de granola: 
- 40 gram havermout
- 30 gram ongekookte quinoa
- 30 gram amandelen, in stukjes
- 30 gram pompoenpitten
- 2 theelepels kaneel
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels kokosrasp
- 50 gram rozijnen
- andere gedroogde vruchten (optioneel)

Dit recept is goed voor ongeveer een halve weckpot. Granola kan in een afgesloten pot goed bewaard worden.

foto (2)

Verwarm de over voor op 180 graden. Spoel de quinoa af. Doe de havermout, quinoa, amandelen, pompoenpitten en kaneel in een kom. Smelt de kokosolie in een pannetje en meng met de honing. Ik gebruikte zelf maar 1 eetlepel honing, maar als je van zoet houdt kan je wat meer toevoegen. Giet het mengsel van kokosolie en honing vervolgens ook in de kom en meng alles goed door elkaar. Leg de ingrediënten op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven. Bak de granola ongeveer 15 minuten, hussel alles nog een keer goed door elkaar en zet nog 15 minuten in de oven. Haal de granola uit de oven en voeg de rozijnen, kokosrasp en eventueel ander gedroogd fruit toe.

Simple as that, enjoy!

foto 2 (1)

 

 

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>