Gevulde portobello met Hüttenkäse | RECIPE

Gevulde portobello met Hüttenkäse | RECIPE

Ik sport veel en daarom is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. In dit artikel leg ik uit waarom dit zo is. Voldoende eiwitten eten is voor mij soms wel lastig. ‘s Ochtends ontbijt ik meestal met Griekse yoghurt of magere kwark. Hierin zitten veel eiwitten, ‘s Avonds eet ik vaak wel een stukje vlees, vis of een ei. Maar tijdens de lunch schieten de eiwitten er vaak bij in. Daarom is deze lunch ideaal voor mij. Het recept is super simpel en ziet er ook nog eens leuk uit. Ik gebruik hüttenkäse, wat veel eiwitten en weinig vet bevat. Het is een jonge, ongerijpte kaas en bevat gemiddeld 50% minder verzadigd vet dan andere kazen. Hüttenkäse wordt om deze redenen vaak door sporters of door mensen die willen afvallen gegeten.

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 3 portobello’s
  • 125 gram hüttenkäse
  • 6 cherry tomaatjes
  • 2 theelepels sambal of pesto
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de portobello’s 10 minuten in de oven. Snijd de tomaten door midden. Haal de portobello’s weer uit de oven en snijd het steeltje er uit. Schep een beetje sambal of pesto op de portobello’s. Ik houd van pittig dus ik koos voor de sambal. Vul de portobello’s met hüttenkäse en leg de tomaatjes er boven op. Strooi er een beetje zout en peper over heen en zet nog 10 minuten in de oven. Simple as that!  Eetsmakelijk!

foto 2(13)

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>