FOODHALLEN | Hotspot

FOODHALLEN | Hotspot

Afgelopen dinsdag zijn de foodhallen geopend. De foodhallen is een onderdeel van de Hallen in Amsterdam West. In een oude tramremise zijn twee restaurants, een bioscoop, hotel en bibliotheek gevestigd en nu dus ook de foodhallen. De foodhallen zijn geïnspireerd op de indoor food markets die in steden als Londen en Madrid te vinden zijn. Het deed mij ook erg denken aan de indoor food market waar ik een paar jaar geleden ben geweest in Singapore. Leuk dat we dit nu ook in Amsterdam hebben! Wij van I BELIEVE THE HYPE  moesten daar natuurlijk even een kijkje nemen!

About Food And Fashion Foodhallen Amsterdam logo IMG_1865

De foodhallen bestaat uit twee ruimtes namelijk Brasserie Halte 3 en Meat West. Halte 3 is een mooie vintage ruimte waar een kaart wordt aangeboden met klassieke en vernieuwende gerechten voor zowel ontbijt, lunch en diner. Er is ook een terras aanwezig waar je bij mooi weer heerlijk kan vertoeven. Deze ruimte is wat chiquer dan Meat West.

The Place-to-eat
Meat West is de ‘place to eat’ in Amsterdam West. Wij zijn voornamelijk in deze ruimte gebleven. We liepen eerst even een rondje langs alle (21!) kraampjes. Er is voor ieder wat wils en het ziet er allemaal heerlijk uit!  Zo heb je onder andere Spaanse ham bij de Jabugo Bar Iberico, hamburgers bij The Butcher, Falafel bij Maza, Sushi bij meneer Temaki en heerlijke groente handrolls bij Friska. Als toetje kan je nog kiezen voor een frozen yoghurt bij Yogen Früz. In het midden van de hal heb je een aantal bars waar je een drankje kan bestellen. Je hebt speciale wijn of bier bars en een bar waar je fris etc kan bestellen. 

IMG_1801 IMG_1797IMG_1811 IMG_1837

Na een rondje gelopen te hebben kregen we al aardig trek van al die lekkere geuren! Het werd tijd om een keuze te maken. Zullen we voor de falafel gaan? Of toch voor de sushi? Die handrolletjes zien er ook wel erg lekker uit.. keuzes, het blijft lastig! Uiteindelijk hebben we dan toch een keuze kunnen maken.

 IMG_1860 
Jacqueline ging voor de Falafel bij Maza. Kim koos voor een sticky chickie handroll bij Friska, geheel biologisch en glutenvrij. Nadat we ons eten besteld hadden, zochten we een tafeltje in het midden van de hal. Je kan wel merken dat het pas net geopend is, het was namelijk erg druk. Uiteindelijk hebben we een plekje weten te vinden en konden we heerlijk genieten van onze lekkere hapjes!

IMG_1833

Zoete aardappel met sticky “Tante Door” kip, spinazie, wortel, bosui, komkommer, munt, koriander en cashewnoten

falafel salade met 3 verschillende soorten hummus en pittabrood

Falafel salade met drie verschillende soorten hummus en pittabrood

Hip and Happening
We vinden het een leuk concept waar je gezellig kan eten en drinken! Het enige nadeel vonden wij de iets wat benauwde ruimte, vanwege alle dampen die door het koken vrijkomen is het vrij warm en ruikt het erg naar eten. Je kan het vergelijken met een gourmet avondje thuis. Zorg dat je na je bezoekje aan de foodhallen dan ook geen date plant.

Wij zijn enthousiast en zullen hier zeker vaker te vinden zijn!

image

IMG_1841

Adres Foodhallen: Hannie Dankbaar Passage 33, Amsterdam West

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>