Eiwrap | Recept

Eiwrap | Recept

Kim en ik wilden eens wat nieuws uitproberen en bedachten deze eiwraps met kokosmelk. Ideaal als een lichte lunch of diner. Kokosmelk geeft een lekkere smaak aan het ei en het ruikt super lekker! We hebben het ei gevuld met een Oosterse vulling omdat dit goed past bij de kokosmelk, maar hier kan je eindeloos mee variëren. Een eiwrap is bijvoorbeeld ook heel lekker met zalm, magere kwark en avocado.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 eieren
  • 100 ml kokosmelk
  • zout en peper
  • kokosolie om in te bakken
  • 200 gram tauge
  • 5 bosuitjes
  • 200 gram peultjes
  • 300 gram kipfilet
  • 2 eetlepels oestersaus
  • optioneel: sambal naar smaak

Klop 2 eieren met 50 ml kokosmelk en breng op smaak met zout en peper. Verhit kokosolie en giet het mengel in de koekenpan. Doe een deksel op de pan en bak het ei op laag vuur. Draai het omelet heel voorzichtig om. Ik deed dit zelf door de wrap op een bord te leggen en daarna weer terug in de pan. Maar het blijft een uitdaging.. Bak de wrap nog even aan de andere kant en leg hem op een bord. Je kan de wrap warm houden in de oven of bedek hem met aluminiumfolie. Bak hierna op dezelfde manier de tweede wrap.  Ondertussen verhit je kokosolie in een wok en bak je de kipfilet. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Als de kipfilet is aangebakken voeg je de peultjes en bosuitjes toe. Wok dit nog een paar minuten en voeg de taugé en oestersaus toe. Serveer de kip en groenten op de wrap. Als je van pittig houdt kan je nog wat sambal toevoegen.

Eetsmakelijk!

IMG_5772

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>