EETDAGBOEK | Diary

EETDAGBOEK | Diary

Ik tel geen calorieën, eet gewoon koolhydraten maar probeer wel zo gezond en puur mogelijk te eten. Dus geen bewerkte voeding of voeding uit zakjes en pakjes. Ik heb van de week een eetdagboek bijgehouden. Momenteel probeer ik zoveel mogelijk lactose en glutenvrij te eten vanwege mijn aangepaste dieet voor mijn darmen. Ik drink altijd veel water, eigenlijk de hele dag door. Ik ga zelfs nooit de deur uit zonder een flesje water in mijn tas. Daarnaast drink ik ook veel thee en heel soms een kopje koffie. Verder gebruik ik nog een aantal supplementen waaronder vitamine B, C ,D en visolie capsules. Vitamine D is heel belangrijk in deze tijd van het jaar, veel Nederlanders hebben een chronisch tekort aan deze vitamine. Lees hier meer over vitamine D. Benieuwd naar wat ik zoal eet op een dag? Zie hier mijn eetdagboek.

07.10 uur
Ik begin de dag altijd met een groot glas lauw warm water met citroen en sole. Dit zorgt ervoor dat je spijsvertering op gang komt en hydrateert je lichaam na een nachtje slapen. Voor een optimale werking zorg je ervoor dat je het 15-20 minuten voor je ontbijt drinkt. Ik ga vaak even douchen en aankleden in de tussentijd.

07.30 uur
Ik ontbijt 9 van de 10 keer met een smoothie. Zo makkelijk en lekker! Ik gooi vaak een flinke hand groente in mijn smoothie. Zo begin ik de dag goed doordat ik meteen vitamine en mineralen binnen krijg. Ook gooi ik er meestal wat superfoods en zaden doorheen. Mijn favoriete smoothie van dit moment: banaan, bevroren bosvruchten, rijst-kokosmelk, rauwe cacaopoeder, tahin, chiazaad, lijnzaad en boerenkool. Je gooit alles bij elkaar in de blender, drukt op de knop en klaar is kees. Ik heb meestal zo’n 500 tot 600 ml smoothie. Dit vult behoorlijk en is voor mij een ideaal ontbijtje.

Smoothie  chocolade smoothie

Na mijn smoothie neem ik de supplementen in.

supplementen

11.00 uur
In de koffie pauze op mijn werk eet ik een plak van de Chunkey Monkey Cake die ik van het weekend heb gemaakt. Heerlijk als tussendoortje met een kopje thee! Klik hier voor het recept.

chunkey monkey cake

13.30 uur
Ik lunch thuis vandaag en heb nog wat soep over van afgelopen weekend. In het weekend maak ik vaak een grote pan soep. Dit keer had ik kippensoep gemaakt van zelf getrokken bouillon. Lekker met een kopje soep op de bank, ik hou ervan!

zelfgemaakte kippensoep

14.00 uur
Na de soep heb ik trek in wat zoets en eet een stuk(je) pure chocolade (72%).

15.30 uur
Ik heb alweer trek en ik weet dat ik nog een zak Mais Flips in de kast heb liggen…

mais flips mais flips

… Oeps!

18.30 uur
We eten vandaag pastinaak frietjes uit de oven met kip, spruitjes en mayo! Ik bedacht me pas toen ik mijn eten bijna op had dat ik er eigenlijk nog een foto van had moeten maken.. te laat. Nou ja, dan maar zo! Ziet er niet al te smakelijk uit op de foto, maar geloof mij maar, dat was het wel!

diner is served

20.00 uur
Ik eet altijd nog wat lekkers ‘s avonds, ik kan het echt niet laten. Vanavond eet ik een stukje zelfgemaakte kruidkoek. Ik had vanmiddag ineens trek in speculaas en wilde een healthy variant maken. Het is alleen niet echt gelukt, het lijkt meer op een ontbijtkoek. Hij is wel erg lekker! Zal hier binnenkort een recept van plaatsen.

gezonde ontbijtkoek

Ik drink er nog twee kopjes thee bij en later op de avond nog een groot glas water. Ik probeer altijd 2 uur voordat ik naar bed ga niks meer te eten. Voordat ik naar bed ga drink ik nog een glas water met een theelepeltje Sole.

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>