EETDAGBOEK | Diary

EETDAGBOEK | Diary

Na alle informatieve artikelen vind ik het leuk om weer wat persoonlijks te laten zien. Ik krijg vaak vragen van mensen in mijn omgeving over wat ik nou precies eet op een dag. Daarom besloot ik om voor I Believe The Hype af en toe een welbekend ‘eetdagboek’ bij te houden.

Ik probeer bij te houden hoe veel calorieën ik per dag eet. Ook hou ik bij hoeveel procent hiervan eiwitten, koolhydraten en vetten zijn. Ik weeg mijn producten soms af, maar vaak schat ik het. Ik vind het fijn om een soort van richtlijn te hebben, maar ik heb niet de behoefte om alles exact af te wegen. Mijn eten houd ik bij in de app MyFitnessPal. Ik eet 1635 calorieën per dag, waarvan 40% koolhydraten, 35% eiwitten en 25% vetten.  Dit lukt niet altijd precies en natuurlijk zijn er ook wel eens dagen waarop dat totaal niet lukt. Maar over het algemeen gaat het wel goed. Ik drink ongeveer 2 á 2,5 liter water per dag.

6.00 uur
De wekker ging en ik stond op om te sporten. Ik dronk een glas lauw water met citroen en maakte als ontbijt havermoutpap met amandelmelk, banaan, vanille en kaneel. Vervolgens vertrok ik naar de sportschool.

foto 4  foto 5

8.30 uur
Ik ben klaar met sporten, meestal haal ik dan nog een eiwit shake maar omdat het vandaag zo regent en ik deze onderweg naar m’n werk (op de fiets) opdrink besloot ik om dit maar niet te doen.

foto(15)

9.30 uur
Ik dronk 2 kopjes koffie en begon een beetje honger te krijgen. Ik nam een smoothie van magere kwark met diepvriesfruit, spinazie en lijnzaad.

foto(16)

10.30 uur
Ik had alweer trek en eet een eierkoek. Op de één of andere manier heb ik ‘s ochtends altijd trek en eet ik op m’n werk vaak al veel van m’n meegenomen eten op. Waar ik dan vaak ‘s middags weer spijt van heb..

13.00 uur
Ik haalde bij een broodjeszaak pompoensoep met een bruine pistolet en eet nog wat worteltjes en een halve komkommer.

pompoensoep-650x420

15.00 uur
Ik had nog een zakje Berry & Nuts bij me. Een mix van geroosterde amandelen, pistachenoten en pompoenzaden met rozijnen, veenbessen en goji bessen zonder verdere toevoegingen. Heel lekker! De bessen zijn net snoepjes.

foto(15)

19.30 uur
Ik eet overdag meestal best veel koolhydraten, daarom probeer ik dit ‘s avonds te beperken. Ik had nog niet zoveel eiwitten gegeten dus koos ik voor een simpele eiwitrijke maaltijdsalade. De ingrediënten: 2 eieren, courgette, paprika, rucola, cherrytomaatjes, olijfjes, gerookte kip en een beetje balsamico dressing.

foto 2(3)

20.00 uur
Ik dronk nog een kopje koffie en eet een stukje 85% chocola. Na het avondeten heb ik altijd de behoefte aan iets zoets en vooral trek in chocola. Daarnaast gun ik mezelf chocola omdat ik de rest van de dag zo goed heb gegeten ;)

21.30 uur
Tijdens het schrijven van dit eetdagboek, dronk ik een feelgoodthee van Rens Kroes.

foto(13)

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

There are 2 comments for this article
 1. z at 22:08

  Hi!

  Vandaag voor het eerst op je website. Erg leuk en inspirerend! Superleuk om een kijkje te krijgen in je eetpatroon! Ik heb het zelfde ‘probleem’ eet in de ochtend vaak mn meegenomen healthy snacks al op hihi! Ik vroeg me af welke macro verdeling jij gebruikt op de dagen dat je niet sport?
  Na het lezen van je pbp blog raak ik nog meeeeer gemotiveerd om me aan te melden. Houden ze een beetje rekening met de ochtendsnacks achter elkaar?

  Bedankt voor de inspiratie!

  • Jacqueline Author at 10:32

   Hi!
   Bedankt voor het compliment! :)
   Haha ja het is een lastig probleem. PBP houdt er geen rekening mee, als je ‘s ochtends alles opeet houdt dat helaas in dat je de rest van de dag minder kunt eten. Logisch natuurlijk ook. Ik eet ongeveer 1635 kcal per dag, onderverdeeld in 164 gram koolhydraten, 143 gram eiwitten en 45 gram vet. Ik eet op de dagen dat ik sport, meestal net zoveel als op de dagen dat ik niet sport. Voor mij werkt het goed op deze manier, maar dit is per persoon verschillend. Net zoals bij de macro’s. Ik vind pbp zeker een aanrader. Het heeft mij geholpen om meer kennis te krijgen over voeding en sport. En daarnaast is het een stok achter de deur om alles goed toe te passen.

   Ik ben benieuwd of je je gaat aanmelden! Veel succes in ieder geval!

   Liefs Jacqueline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>