Eatdiary Jacqueline

Eatdiary Jacqueline

Twee banen, een blog, sporten, een sociaal leven en toch gezond willen eten. Hoe doe je dat? Voor mijn werk bij het Personal Body Plan hield ik een eetdagboek bij. Kijk je mee?

Ik vind het heerlijk om nieuwe recepten uit te proberen, maar helaas schiet dit er de laatste tijd bij in. Door de drukte van twee banen, sporten en een sociaal leven zakt de inspiratie voor lekkere gerechtjes een beetje weg. Dit betekent niet dat ik helemaal niet meer kook. Ik vind het belangrijk om controle te houden over mijn eten en het zelf te bereiden zonder pakjes, zakjes of afhaalmaaltijden waarvan je niet precies weet wat er in zit. Daarom kook ik bijna altijd zelf, het hoeft ook helemaal niet veel tijd te kosten. Misschien zijn het niet altijd hele innovatieve Instagram waardige gerechten, maar dit maakt het zeker niet minder lekker. Natuurlijk ben ik wel heel blij met de komst van DoorMeal en hoef ik hierdoor minder vaak zelf in de keuken te staan.

Op dit moment ben ik, met het oog op de zomer, mijn calorie inname weer rustig naar beneden aan het brengen. Op doordeweekse dagen houd ik mijn voeding bij door middel van de PBP tracker. In het weekend gebruik ik de handpalmmethode omdat ik dan vaker buiten de deur eet waardoor ik het lastiger vind om mijn voeding te tracken. Ook vind ik het fijn om mijn voeding in het weekend iets meer ‘los’ te laten door niet alles af te wegen.

Afgelopen maandag heb ik een voedingsdagboek bijgehouden. Ik eet meerdere kleine maaltijden op een dag. Dit werkt psychologisch voor mij namelijk heel goed. Ik houd van eten en zo kan ik om de paar uur iets eten en heb ik nooit echt een ‘honger gevoel’.

foto 1 (1)

6.00 uur ontbijt

250 gram magere Franse kwark, 65 gram kiwi, 10 gram muesli en één theelepel agavesiroop

Mijn wekker gaat en na twee keer snoozen spring ik mijn bed uit. Ik maak mijn ontbijt klaar en stap op de fiets naar de gym. Ik probeer altijd een eiwitrijk ontbijtje te maken. Ik loop anders de hele dag achter de ‘feiten’ aan, omdat ik het dan moeilijk vind om mijn eiwitdoel voor die dag nog te halen.

foto (2)

8.30 uur post-workout meal

2 volkoren crackers, 10 gram sla, 1 tomaat, 1/2 komkommer, 1 ei

Na het douchen kook ik tijdens het opmaken mijn eitje (timemanagement) en maak ik mijn post-workout meal klaar. Hierna stap ik weer op de fiets, nu naar mijn werk.

foto 1 (2)

10.30 uur tussendoortje

250 ml magere yoghurt, 10 gram rauwe cacao, 25 gram dadels

Dit is echt mijn favoriete tussendoortje. De cacao geeft een heerlijke chocoladesmaak aan de yoghurt. Daarnaast is het gewoon makkelijk mee te nemen.

Falafel salade

12.30 uur lunch

125 gram kidneybonen, 85 gram groenteballetjes, 2 tomaten, 1/2 komkommer, 50 gram sla, 5 gram sambal

Deze lunch is super eenvoudig te bereiden. Ik maak dit meestal de avond van tevoren klaar tijdens het koken. Ik snijd wat extra groenten, voeg wat peulvruchten toe en roerbak de balletjes. Ik ben geen vegetariër, maar vind het wel lekker om af te wisselen met het eten van vlees of vis.


14.00 uur tussendoortje

1 mueslireep, chocolade minder vet


16.00 uur tussendoortje

1 appel

foto 3 (1)

19.00 uur diner

150 gram verse tonijn, 200 gram gegrilde groene asperges, 100 gram gegrilde courgette, 75 gram gegrilde paprika, 10 ml sojasaus, 3 gram wasabi

Tonijn is echt mijn favoriete vis en is ook nog eens heel gunstig qua voedingswaarden. Het bevat veel eiwitten en nauwelijks vet. Daarnaast vind ik gegrilde groenten heerlijk, en het is nog makkelijk te bereiden ook! Ik maak gelijk weer een extra portie voor de volgende dag.


20.00 uur pre-bedtime meal

25 gram pure chocola 72%, 20 gram gemengde noten

Onder het genot van een kop thee en een stuk chocola werk ik nog een paar uurtjes. Ik hou van iets zoets na het avondeten en dan is chocola toch echt mijn favoriet. Later neem ik nog een klein handje gemengde noten.


Totale inname van deze trainingsdag:

1522 calorieën

119 gram eiwitten
158 gram koolhydraten
41 gram vetten

IMG_0265

 

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>