Citroen-dadel kwarkbolletjes | RECEPT

Citroen-dadel kwarkbolletjes | RECEPT

Deze citroen-dadel kwarkbolletjes zijn geïnspireerd op een recept van Healthyfans. Ik paste het recept wat aan en maakte mijn eigen glutenvrije variant. Het originele recept vind je hier.

De temperaturen stijgen en dat vraagt om zomerse recepten. Deze frisse kwarkbolletjes passen daar perfect bij! Ideaal om mee te nemen en te eten als tussendoortje, hoewel ze ook goed door kunnen gaan als ontbijt of voor een toetje. Door de citroenkwark krijgt het een lekkere frisse smaak en de dadels zorgen voor de zoete bite. Niet geheel onbelangrijk; het recept is simpel en zo gemaakt. Het kost je hooguit een half uurtje om ze te maken!

Ingrediënten:

  • 250 gram volle citroen kwark
  • 250 gram meel ( ik gebruikte 100 gram boekweitmeel en 150 gram maismeel)
  • 2 (biologische)eieren
  • 4 grote medjool dadels
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel (kokos)olie
  • snufje zout

Zo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de kwark samen met de eieren, het bakpoeder, de olie en een snufje zout in een kom en meng alles goed door elkaar. Snijd de dadels in kleine stukjes en roer deze door de mix. Voeg tot slot het meel toe en roer alles goed door elkaar. Bekleed de bakplaat met bakpapier of vet de plaat in met olie. Met behulp van twee lepels schep je gemakkelijk een bolletje uit het deeg. Verdeel de bolletjes over de bakplaat en bak ze daarna in 20 minuten af in de oven. Zo simpel is het! Eet smakelijk!

IMG_5789 citroen-dadel kwarkbolletjes

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>