CHAI TEA LATTE

CHAI TEA LATTE

Het hipste herfst/winter drankje van dit moment: Chai Tea Latte. Het is echt een heerlijk drankje om lekker mee op te warmen, het is weer eens wat anders dan een standaard kopje koffie of thee. De meeste van ons zullen het lekkere kruidige drankje al kennen. Maar wat is het nou precies en hoe maak je het?

Chai is het indiase woord voor thee. Traditionele Chai is een mengsel van zoete en kruidige specerijen, zoals kruidnagels, kaneel, steranijs, kardemom, peperkorrels en gember. De kruiden worden gekookt in water. Aan dit mengsel van kruiden wordt vaak zwarte thee toegevoegd samen met melk en honing.

Hier in Nederland heb je verschillende varianten van Chai tea. De thee basis kan bestaan uit zwarte, groene of kruidenthee. De smaak wordt bepaald door de samenstelling van de kruiden en zo zijn er veel verschillende varianten te maken. Door er (plantaardige) melk aan toe te voegen krijgt het een lekkere romig smaak en heeft het iets weg van koffie.

Zelf maken
Er zijn verschillende Chai kruidenmengsels in de (natuur)winkel te koop. Natuurlijk kan je het kruidenmengsel ook zelf samen stellen door je eigen kruidenmix te maken. Hiervoor moet je dan wel alle kruiden apart in huis halen. Wij vinden dit persoonlijk te veel gedoe voor een kopje thee.
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Wij maken Chai Tea Latte met de mixen van YogiTea of David Rio. Beiden zijn super makkelijk om te maken en erg lekker!

Recept met de mix van YogiTea
Yogi heeft verschillende varianten Chai Tea mix, wij gebruikten de Classic Chai met kaneel, gember, kardemom, kruidnagel en zwarte peper. De thee is bij de meeste natuurwinkels goed verkrijgbaar.

Doe een volle theelepel van de mix in een pannetje met 1 liter water. Laat dit 20 minuten koken. Giet de mix in een theeglas en voeg naar smaak warme melk en eventueel wat honing toe. Wij gebruikten ongezoete rijst-kokosmelk en hebben geen honing toegevoegd omdat we het al zoet genoeg vonden door de kardemom kruiden die erin zitten. Het eindproduct is wat minder mooi en minder romig dan die van David Rio maar hij smaakt evengoed heerlijk! De bereidingstijd is wel wat langer omdat je de kruiden eerst moet laten koken in water.

YogiTea Classic ChaiChai Tea Latte YogiTea

Recept met de mix van David Rio
David Rio heeft verschillende smaken Chai Tea. Wij gebruikten Orca Spice Chai, de paarse variant omdat deze geen suiker bevat. De Chai Tea mixen van David Rio zijn niet overal verkrijgbaar. Maar op de site kan je zien of het ook bij jou in de buurt verkocht wordt. Wij vinden het echt een aanrader! De thee is zo lekker romig en kruidig!

Doe een eetlepel van deze mix met 250 ml melk, wij gebruikten ongezoete amandelmelk, in een melkopschuimer. Als je een elektrische melk opschuimer hebt, verwarmt hij de melk vanzelf. De old school melkopschuimer kan je ook prima gebruiken. Verwarm dan wel eerst de melk in een pannetje of in de magnetron.

Chai Tea Latte DavidRioDavid Rio Chai Tea

That’s all! Geniet van je Chai Tea Latte!

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>