Carrotmuffins | RECEPT

Carrotmuffins | RECEPT

Regelmatig maak ik groentesapjes met mijn slowjuicer. Zeker vaak een van mijn favoriete smoothies, de Carrot Smoothie! Het blijft altijd wel zonde om dan zoveel pulp weg te gooien. Het is toch gewoon verse groenten wat je weggooit. Ik las dat je pulp nog kan gebruiken in gerechten, dat leek me wel een goed idee.  Daarom heb ik van het wortelpulp deze carrotmuffins gemaakt. Carrotcake is tenslotte altijd goed!

In het weekend maak ik vaak muffins voor de rest van de week. Handig om mee te nemen naar mijn werk als tussendoortje, ‘s ochtends in mijn kwark of thuis met pindakaas of nutella :)

Ingrediënten voor ongeveer 9 muffins:

  • 75 gram havermout
  • 50 gram boekweitmeel
  • 100 gram wortelpulp
  • 150 ml melk (ik gebruikte alpro kokosmelk)
  • 4 dadels
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel kaneel

Verwarm de oven voor op 180 graden. Week de dadels ongeveer 10 minuten in een bakje met water. Doe alle ingrediënten in de blender en mix goed door elkaar. Ik vind het zelf niet zo erg als er nog wat stukjes dadel in blijven zitten, maar als je dat liever niet hebt laat dan de blender nog even door draaien. Vet de muffinvormpjes in of bekleed ze met bakpapier. Giet het beslag in de vormpjes en zet ze ongeveer 40 minuten in de oven. Houd ze zeker de laatste 10 minuten wel in de gaten.

Enjoy!

Deze muffins zijn erg lekker met pindakaas! 

IMG_6326

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>