Boekweit pannenkoeken | Recept

Boekweit pannenkoeken | Recept

Je hebt er vast wel eens van gehoord: BOEKWEIT. Het wordt steeds populairder en dat is niet zonder reden. Boekweit is een zaad en bevat geen gluten, perfect om te gebruiken voor je gluten vrije maaltijden dus! Hoewel het eigenlijk geen graan is, kan het wel goed gebruikt worden als vervanger voor tarwe. Boekweit bevat meer eiwitten dan graansoorten en het bevat veel aminozuren. Boekweit heeft een aantal gezonde eigenschappen; het versterkt je afweersysteem, helpt bij weefselherstel en de aanmaak van enzymen, hormonen en antilichamen.

Het is dus gezond en je kunt er veel lekkere gerechten mee maken voor zowel ontbijt, lunch als diner. Een van mijn favorieten gerechten met boekweit zijn pannenkoekjes! Je kunt het gemakkelijk gebruiken als broodvervanger omdat je ze zowel hartig als zoet kan beleggen. Je kunt ze daarom ook heel goed meenemen naar je werk als lunch. Gebruik het dan als wrap en beleg ze bijvoorbeeld met avocado, groenten en kip of zalm. Je collega’s zullen jaloers zijn op je lekkere en gezonde lunch!

De kerstdagen zijn weer voorbij en je zult ongetwijfeld (iets) teveel gegeten hebben. Misschien een goed idee om vandaag de draad weer op te pakken en een gezond eetpatroon toe te passen. Met deze verantwoorde pannenkoekjes beging je je goede voornemens goed!

ingredienten boekweitpannenkoek

Ingrediënten voor 4-6 pannenkoeken (gluten en lactose vrij)

  • 250 gram boekweitmeel
  • 3 eieren (biologisch)
  • 500 ml plantaardige melk (bv; rijstmelk of amandelmelk)
  • kokosolie

Ingrediënten voor 1 grote pannenkoek 

  • 50 gram boekweitmeel
  • 1 ei (biologisch)
  • 30 ml plantaardige melk
  • kokosolie

Zo maak je het:

Meng het meel, de eieren en de melk goed door elkaar tot een mooi soepel beslag. Zet een koekenpan op het vuur en gebruik wat kokosolie om de pannenkoek in te bakken. Als de pan heet genoeg is voeg je het beslag toe. Bak de pannenkoek aan beide zijde goudbruin. Maak de pannenkoek af met beleg naar keuze.

boekweit pannenkoeken boekweit pannenkoeken

Tip: voor een zoete pannenkoek kan je ook een banaan, of honing door het beslag doen. 

Hartige boekweit pannenkoek met zalm en avocado
Beleg de pannenkoek met gerookte zalm, avocado en gemengde kiemen. Strooi er nog een beetje peper en zout over en klaar zijn ze! Eet smakelijk!

hartige boekweit pannenkoek

 

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>