Boekweit ontbijt | Recept

Boekweit ontbijt | Recept

I love boekweit! Het is super gezond, glutenvrij en een goede vervanger voor tarwe. Wil je meer weten over de voordelen van boekweit, kijk dan even hier. Ik probeer zoveel mogelijk gevarieerd te eten maar ik merk dat ik dit soms best lastig vind. Ik kies ‘s ochtends vaak voor een smoothie, bananenpannenkoek of overnight oats. Dit zijn echt mijn 3 favoriete ontbijtjes! Maarja elke keer weer die havermout gaat ook vervelen en omdat ik de hoeveelheid gluten in mijn voeding toch een beetje wil (en moet) beperken heb ik een goed alternatief gevonden, namelijk dit boekweit ontbijtje. Het komt overeen met overnight oats maar dan met boekweitvlokken in plaats van havervlokken. Het voordeel van de overnight oats vind ik dat het je ‘s ochtends zoveel tijd scheelt, je kan het zo uit de koelkast trekken en klaar is je ontbijt!

Wat heb je nodig?

  • 200 ml plantaardige melk (ik gebruikte rijst-kokosmelk)
  • 50 gram boekweit vlokken (o.a. te koop bij natuurwinkels)
  • 1 geprakte banaan
  • 3 eetlepels chiazaad
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • een snufje kaneel
  • fruit naar keuze voor de topping (blauwe bessen is mijn favoriet)


Hoe maak je het?

Maak het de avond voordat je het wil gaan opeten: Prak of blend de banaan, voeg de melk, boekweitvlokken en het chiazaad toe en roer alles goed door elkaar. Laat het nu een nachtje in de koelkast staan (of tenminste 4 uur als je minder tijd hebt) zodat de boekweitvlokken goed kunnen weken. Hierdoor worden de vlokken zachter en zijn ze makkelijker te verteren door je lichaam.
Haal het ‘ s ochtends uit de koelkast en roer de kokosrasp en kaneel er doorheen. Je kunt het koud eten of even opwarmen, net waar je zin in hebt. Gebruik voor de topping fruit naar keuze om zo je boekweit ontbijtje helemaal af te maken. Dit is echt een power ontbijt! Hiermee begin je de dag meteen goed!

Enjoy!

boekweit ontbijt

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>