BLUSHING | Hotspot

BLUSHING | Hotspot

Vorig weekend belandde ik zowaar in Blaricum. Ik ging lunchen bij Blushing, de in juli geopende zaak van Gordon.

Hip
Ik verwachtte er in eerste instantie niet zo veel van. Het zal wel weer zo’n zogenaamd hippe tent zijn omdat er een Bn’er aan verbonden is.
Ik moet zeggen dat mijn vooroordeel onterecht was. Ik was aangenaam verrast, zowel door de gezonde smoothies en sapjes als de mooie styling van het restaurant.

IMG_1600

Blozend en blakend gezond
Blushing staat voor blozend en blakend van gezondheid. Nou dat klinkt mij goed in de oren! Er wordt gewerkt volgens een health concept dat een alternatief wil bieden voor ongezonde producten.

IMG_1625

Gezond alternatief
Er wordt zo weinig mogelijk met geraffineerde suikers gewerkt. Als vervanger voor suiker worden er producten gebruikt zoals stevia of vijgen. Veel van de producten zijn biologisch. Daarnaast is er de mogelijkheid om soja of amandelmelk te kiezen voor in je koffie. Je kan er ook terecht voor heerlijke superfood shakes die samengesteld zijn door Healthcoach Ellemieke Vermolen.

Bij elk gerecht wordt aangegeven of het een zogenoemde ‘healthy choice’ is. Het basisprincipe van Blushing is om gasten een zo gezond mogelijk alternatief te bieden.

IMG_1631

Gordon: “Het gaat mij er vooral om een alternatief te bieden in de ongezonde chaos die er op dit moment heerst in Nederland. Ik denk dat veel mensen er aan toe zijn om niet langer gevoerd te worden door massaproductie maar dat juist een zaak als Blushing tot de verbeelding gaat spreken omdat we staan voor gezond, lekker, goede service en vooral eerlijk eten en drinken!”

Helemaal mee eens!

IMG_1627

Mijn bestelling
Ik koos voor de DETOX GREEN FAT BURNER smoothie. Toen de serveerster de smoothie kwam brengen werd ik gewaarschuwd voor de mogelijk heftige smaak van dit drankje. “Ik ben wel wat gewend hoor!” zei ik dapper. En inderdaad, de smoothie smaakte erg GROEN. Ik kan me voorstellen dat als je weinig groene smoothies drinkt dit wel even schrikken is. Ik vond hem prima te doen overigens! Echt heel lekker is hij niet maar ook zeker niet vies! Ik vind iets trouwens al snel lekker als ik weet dat het gezond is..

 

IMG_1610

Als lunch gerecht nam ik de ARABIC DE-LIGHT. Dit is een broodje met Humus, olijven en gegrilde paprika. Je kan kiezen uit hummus met rode peper of met koriander/limoen. Ik koos voor het laatste. Daarnaast kan je nog kiezen uit verschillende soorten brood, namelijk: spelt of desembrood. Ik koos voor spelt.
Ik vond hem erg lekker! Lekker fris en goed belegd  met een dikke laag hummus waardoor het goed vulde.

IMG_1639

IMG_1635

Dus, mocht je een keer zin hebben om de Gooische vrouw uit te hangen en daarbij verantwoord te eten en te drinken, dan weet je waar je moet zijn!

IMG_1642

 

 

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

There is 1 comment for this article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>