Aspergesoep met zalm | RECEPT

Aspergesoep met zalm | RECEPT

Morgen is het Pasen! Dat betekent een lang weekend vol met lekker eten, familie, vrienden en als je het goed wilt doen dan mag een bezoekje aan een woonboulevard natuurlijk ook niet ontbreken. Om alvast in de paas stemming te komen maakten wij deze lekkere aspergesoep met zalm! Lekker voor bij de paasbrunch of als voorgerecht voor het diner. Binnen een half uur zet je dit heerlijke soepje op tafel!

Asperges, oftewel ‘ het witte goud’, zitten vol vitamines (B, C, E en K) en mineralen. Asperges hebben een vochtafdrijvende werking, stimuleren de nieren en ze zijn gewoon super lekker! Wij zijn blij dat het aspergeseizoen weer is begonnen!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram asperges
  • 200 gram verse zalm (gerookte zalm kan ook)
  • 750 ml water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 125 ml creme fraiche
  • peterselie
  • 1/2 theelepel curcuma
  • 1/2 theelepel laos poeder
  • 1 citroen
  • peper en zout

Zo maak je het:

Breng de bouillon aan de kook en schil ondertussen de asperges. Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 2cm. Als de bouillon kookt kan je de asperges en de schil aan de bouillon toevoegen. Laat het geheel 12 minuten rustig doorkoken zodat de asperges gaar worden.

Bak voordat de asperges gaar zijn de zalm gaar in een koekenpan. Na 12 minuten giet je de asperges af en vang je de bouillon op in een andere pan. Voeg de helft van de asperges weer terug in de pan bij de bouillon. Voeg nu de crème fraiche, kurkuma en laos toe en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. De rest van de asperges kun je daarna ook weer in de pan doen.
Zet de pan weer op het vuur en laat het geheel 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng eventueel nog wat op smaak met wat peper en zout.

Snijd de zalm in stukjes en verdeel over de soepkommen. Schenk de soep in een kom en voeg een paar blaadjes peterselie toe. Knijp er een klein beetje citroensap overheen en de soep is klaar om geserveerd te worden!  Fijne paasdagen!

Tip: Garneer de soep met een half gekookt eitje, ook erg lekker!

IMG_5150 Aspergesoep met zalm

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>