ASPERGESALADE | Gastblog Roosrcptn

ASPERGESALADE | Gastblog Roosrcptn

Regelmatig schrijft Roos voor  I BELIEVE THE HYPE! Roos blogt zelf op roosrcptn.nl. Daar deelt ze, de naam zegt het al, recepten maar ook hotspots en ander culinair nieuws. Ze kookt graag zo puur mogelijk dus: geen pakjes, zakjes en andere enge troep.

De lente is nu eindelijk echt aangebroken en dat betekent dat het weer tijd is voor frisse, lichte gerechten! Daarnaast betekent lente ook dat het weer tijd is voor asperges…mmmm! Asperges zijn naast heel erg lekker, ook enorm gezond! Ze zitten vol vitaminen, ondersteunen je nierfunctie en werken vochtafdrijvend. Naast asperges bevat deze salade waterkers, tuinkers en pastinaak – die ook allen als “superfood” bekend staan. Deze salade kan je bikinibody dus alleen maar ten goede komen!

Ingrediënten salade voor 2 personen:

200 gram verse groene asperges
2 pastinaken
75 gram snijbiet
100 gram fetakaas
Een handje amandelen
1 el kappertjes
Tuinkers naar smaak
Peper, zout
Olijfolie van goede kwaliteit
Citroensap

Snijd ongeveer 1 cm van de onderkant van de groene asperges af – het “houtige” gedeelte. Kook de asperges ongeveer 3 minuutjes in gezouten water. Giet de asperges af en laat afkoelen.
Schil de pastinaken. Snij met een kaasschaaf of met een scherp mes dunne sliertjes van de pastinaken. Snijd ook de asperges in slierten. Verhit olie in een pan en bak op hoog vuur de pastinaken en vervolgens de asperges kort aan.
Meng de snijbiet, met de pastinaak & asperges en de kappertjes. Brokkel de feta en meng samen met de amandelen door de salade. Breng je salade op smaak met tuinkers, zout, peper, olijfolie en een beetje citroensap.

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Salade met pastinaak en asperges |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>