Apple bananacake | Recept

Apple bananacake | Recept

Afgelopen zondag was het moederdag en besloot ik voor mijn moeder een cake te maken. Ik had geen boodschappen gedaan, dus ik moest het doen met de ingrediënten die ik in huis had en dat pakte gelukkig goed uit! Ik baalde dat ik de cake bij m’n moeder moest achterlaten, dus heb er gelijk nog maar een gemaakt.

Door de appels boven op de cake te leggen drogen de appels. Dit geeft een hele lekkere smaak en daarnaast ziet het er mooi uit!

Ingrediënten:

  • 150 gram volkoren boekweitmeel
  • 3 eieren
  • scheutje melk
  • 50 gram dadels
  • 1 banaan
  • 1,5 appel
  • 1 eetlepel agavesiroop (als je van zoet houdt, kan je meer gebruiken)
  • 2 eetlepels kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de dadels even in een bakje water weken. Mix het meel,  eieren, melk,  banaan, dadels, agavesiroop, kaneel, bakpoeder en zout in de blender tot een glad geheel. Snijd 1 appel in kleine stukjes. Roer de stukjes appel door het beslag. Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet hem in. Giet het beslag in een cakevorm. Snijd de halve appel in dunne plakjes en leg deze op het beslag. Zet de cake ongeveer 45 minuten in de oven. Hij is klaar als je er met een prikker in prikt en deze schoon blijft.

Enjoy!

Bananenbrood 3 Bananenbrood 2

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

There is 1 comment for this article
  1. Je moeder at 19:44

    Hai Jacqueline,

    Bedankt voor de lekkere apple bananacake die ik kreeg op moederdag.
    De cake was heerlijk!!!!

    Je moeder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>