Appelflappen | recept

Appelflappen | recept

Nu Kim in het vliegtuig naar Zuid Afrika zit (ben zo jaloers!) neem ik het stokje weer over. Na de gezellige kerstdagen te hebben gehad, staat Oud & Nieuw weer voor de deur. Het blijft altijd wel een bijzonder moment de jaarwisseling. Heb toch altijd een beetje kriebels in mijn buik als het 00.00 uur is. Een nieuwjaar, al het vuurwerk buiten..  Dit jaar ga ik voor het eerst sinds jaren niet naar een feest met O&N maar blijf ik gewoon gezellig thuis met vrienden.

Bij al deze gezelligheid horen natuurlijk lekkere hapjes. Oliebollen vind ik niet zo bijzonder. Eentje per jaar vind ik meer dan genoeg. Appelflappen daarentegen zijn mijn favoriet! Ik wilde eigenlijk echt gezonde appelflappen maken, maar een gezond alternatief voor bladerdeeg heb ik helaas niet gevonden. En zo erg is het niet om eens per jaar bladerdeeg te eten. Het blijft tenslotte een feestdag!  Deze appelflappen bevatten geen toegevoegde suikers of andere stoffen en zijn super makkelijk om te maken!

Ingrediënten voor 4 appelflappen:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 grote appel
  • 50 gram rozijnen
  • eetlepel kaneel
  • een geklutst ei

Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de appel in kleine stukjes en meng met de rozijnen en het kaneel. Vul het bladerdeeg met de appel en vouw het deeg dicht in een driehoek. Zorg dat de randjes goed dicht zitten. Bestrijk de appelflappen met het ei en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Nu gaan ze 15 minuten in de oven. Houd ze wel goed in de gaten, de tijd kan per oven verschillen.

ENJOY YOUR NEWYEARS EVE!

foto 2 (8) vuurwerk_clip_image029

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>