Fitness trends 2015

Fitness trends 2015

De sport wereld is continu in ontwikkeling en er komen steeds meer nieuwe trends op het gebied van sport bij. Welke vorm van fitness is dit jaar het populairst? We hebben het voor je uitgezocht en de tien meest populaire fitnesstrends voor 2015 voor je op een rijtje gezet;

  1. BODY WEIGHT TRAINING Deze vorm van training kun je gemakkelijk thuis uitvoeren en kost je vrijwel niks. Niet zo gek dus dat deze vorm van sport in tijden van crisis op nummer 1 staat! Body weight training wordt overigens ook steeds meer in de gym gebruikt.
  2. HIIT Deze vorm van interval training bespraken wij vorig jaar al op ons blog, het artikel vind je hier. Vorig jaar stond HIIT op nummer 1 in deze lijst. Iets gezakt dus dit jaar maar nog steeds erg populair.
  3. KRACHTTRAINING Dat krachttraining een ware hype is op dit moment kan je niet ontgaan zijn. Het belang van een gezond en strak lichaam vinden wij steeds belangrijker en dat zie je duidelijk terug in de sportschool. Vooral het aantal vrouwen wat aan krachttraining doet is de laatste jaren flink gestegen. Wij zijn hier inmiddels ook achter en doen fanatiek mee aan deze trend. Lees hier wat krachttraining voor je lichaam doet.
  4. PERSONALTRAINING Helaas niet voor iedereen toegankelijk, want zo’n personaltraining sessie is vaak aardig aan de prijs. Toch blijft het hebben van een personal trainer populair, want zeg nou zelf, wie zou er nou geen personal trainer willen hebben?!
  5. BEWEEG- EN AFVAL PROGRAMMA’S Al jaren zijn dit soort programma’s populair en dat zal aankomend jaar zeker niet anders zijn. Mensen vinden het fijn om begeleid te worden tijdens het afvallen en sluiten zich graag aan bij een programma die ze helpt met het behalen van hun doelen.
  6. YOGA Yoga is de laatste jaren gegroeid aan populariteit. Dit is goed te merken aan het toenemende aanbod aan yogastudio’s  in de grote steden. Wij zijn ook fan van deze relaxte vorm van sport en waarom dat zo is lees je hier.
  7. FUNCTIONELE FITNESS Het verbeteren van balans, coördinatie, spierkracht en uithoudingsvermogen door middel van functionele oefeningen die makkelijk in het dagelijks leven toe te passen zijn.
  8. SMALL GROUP TRAINING Goedkoper dan een personal trainer maar toch nog het gevoel van persoonlijke aandacht. Dat vind je in de small group trainingen waarbij doorgaans 2-4 personen samen trainen op 1 begeleider.
  9. OUTDOOR ACTIVITEITEN Lekker sporten in de buitenlucht blijft populair. Even opdrukken op een bankje, je optrekken aan het klimrek, of tricep dips op de stoeprand het hoort er allemaal bij tegenwoordig en wordt steeds vaker toegepast.
  10. CIRCUITTRAINING Bij circuittraining worden verschillende oefeningen voor verschillende spiergroepen achter elkaar uitgevoerd, met minimale rustmomenten tussendoor. De aandacht ligt hierbij op het vergroten van de spierkracht en het uithoudingsvermogen.

Trek jij je wat aan van de trends en hypes die er gaande zijn op sportgebied? Of doe jij al jaren dezelfde sport en laat jij je niet lijden door de massa?

 BRON ACSM’s Health & Fitness Journal | Worldwide Survey of Fitness Trends for 2015

2015-trends

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>