#Fitgirl in the making | RACE DAY

#Fitgirl in the making | RACE DAY

I did it, mijn eerste 10km run is een feit! Woensdag avond liep ik mee met de Alkmaar City Run by night. Samen met mijn collega’s rende ik mee met de business run.

Hoe ging het?

Het ging bovenverwachting goed! Ik heb de 10km in een tijd van 1:00:48. Dat had ik van te voren totaal niet verwacht! Ik had namelijk niet gedacht dat ik met een gemiddelde snelheid van 10km/uur zou kunnen lopen. Voor mijn doen is dat echt heel erg snel! In mijn laatste trainingsrun liep ik namelijk 8,5 km in 55 minuten. Dit was tevens mijn langst gelopen afstand.

Voornemens

Ik had me voorgenomen om tijdens de run op een rustig tempo te beginnen en na 5km mijn tempo iets op te voeren. In eerste instantie wilde ik de 10km graag in een uur lopen maar dit idee had ik al snel losgelaten omdat ik merkte dat dit voor mij gewoon nog te hoog gegrepen was. Ik wilde daarom tijdens de run een rustig tempo aanhouden zodat ik de finish lijn in ieder geval zou halen!

And.. GO!

Ik stond vrij vooraan in het startvak en toen het startsein gegeven werd stoof ik meteen weg met de menigte mee!
Ik vond het in het begin erg moeilijk om mijn eigen tempo aan te houden. Ik werd echt meegetrokken door de andere lopers, de toeschouwers en het hele gebeuren eromheen. Ik begon daardoor veel te snel. Ik zag op mijn horloge dat ik met een pace van 4’50” liep, oeps! Dit heb ik zo’n 1,5 km volgehouden, daarna moest ik me toch echt weer aan mijn eigen tempo gaan houden anders ging het niet goed komen. Ik ging keurig netjes rechts lopen zodat ik links ingehaald kon worden, helaas werd ik alsnog continu rechts ingehaald.. wat ik best wel irritant vond. Toch probeerde ik me niks aan te trekken van het feit dat ik steeds ingehaald werd. Na 3km had ik een lekker ritme te pakken en kreeg ik mijn ademhaling steeds beter onder controle.
Bij het 5km punt stond een tijdklok waarop ik zag dat ik onder het half uur gelopen had! Wow, dit gaat goed! Als ik dit tempo kan vasthouden dan zou ik toch nog redelijk in de buurt komen van het uur..
De kilometers die volgden werden al zwaarder en zwaarder. Na 7km begon ik mijn benen wel erg te voelen maar ik heb geen moment aan wandelen gedacht. Die laatste zware kilometers heb ik mijn tempo nog redelijk goed vast kunnen houden. De laatste 300 meter heb ik er zelfs nog een sprint uit weten te persen! Toen de finish lijn in zicht was heb ik echt alles op alles gezet om toch nog net even wat sneller te zijn. Op het moment dat ik over de finish lijn liep zag ik een tijd staan van 1:01:0! Ik kon het gewoon niet geloven! Ik heb het in een uur gered!!
Ik ben dan ook best wel een beetje trotst op mezelf! Die medaille krijgt een mooi plekje aan de muur ; )

Na afloop was ik wel echt kapot. Zodra ik begon te lopen na de finish werd ik licht in mijn hoofd en moest ik moeite doen om op mijn benen te blijven staan. Dat gevoel heeft nog best een tijdje aangehouden. Ik kon goed merken dat ik mezelf echt tot het uiterste gepusht had..

Maar wat was het leuk!! Ik had niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden! Er deden in totaal ruim 6000 deelnemers mee en de stad was vol met fanatieke toeschouwers. Zo leuk!
Het parcours zelf was erg mooi, door de mooie binnenstad van Alkmaar. Op verschillende punten langs het parcours werd muziek gedraaid en overal stonden toeschouwers te juichen. Dit alles zorgde voor een hele goede sfeer! Echt heel erg leuk om mee te maken. Ik kan iedereen aanraden een keer mee te lopen!

Next

Vanavond staat alweer de volgende run op het programma; de Nike Women’s Run in Amsterdam. Jacqueline en ik rennen vanavond samen de 10 km! Althans, ik ga een poging doen. Ik ben namelijk nog lang niet hersteld van woensdag en kan nog goed voelen dat het heel wat van mijn lichaam gevergd heeft. Ik zie daarom ook best wel op tegen vanavond en weet nu al dat ik ‘m niet in dezelfde tijd ga lopen als woensdag. Dat geeft natuurlijk helemaal niks, ik ben allang blij dat het woensdag zo goed is gegaan! En nu maar hopen dat ik dit keer ook weer de finish haal.. Fingers crossed!!

nike womens run

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>