#Fitgirl in the making, part 2

#Fitgirl in the making, part 2

Om er maar meteen eerlijk voor uit te komen; ik haat sporten! Zo, dat gezegd hebbende ga ik nu vertellen waarom ik dan toch wil gaan sporten.

Je ontkomt er eigenlijk niet meer aan momenteel. Overal om je heen wordt je doodgegooid met hypes op het gebied van voeding en sport. De superfoods en gezonde smoothies vliegen je om de oren en wij vrouwen zijn massaal begonnen met krachttraining. Ik als health (en hype) lover doe hier natuurlijk vrolijk aan mee. Althans, aan het healthy food gedeelte dan. Het sporten wil nog niet zo lukken. Daar gaat vanaf nu verandering in komen!

Ik ben begonnen met hardlopen. De reden hiervoor is dat ik mijn uithoudingsvermogen wil verbeteren en fitter wil zijn. Waarom ik dan voor hardlopen gekozen heb en niet voor Fitness of een andere sport?

  •  Omdat ik in het verleden al eerder hardgelopen heb, heb ik alle benodigdheden al in huis en kan ik meteen beginnen. Niet dat je er veel voor nodig hebt om te beginnen met hardlopen. Hooguit goede hardloopschoenen en een (hippe) sportoutfit. Laat ik dit, als shopaholic zijnde, nou allemaal in huis hebben.
  •  Omdat het weinig tijd kost; ik stap de deur uit, loop een paar minuten warm, ga een half uurtje hardlopen, loop een paar minuten uit en ben weer klaar. Geen sportschool waar je eerst nog naar toe moet en wat allemaal weer extra tijd en moeite kost.

hardlopen (2)

Ik heb gewoon mijn hardloopschoenen weer aan getrokken en ben gaan rennen totdat ik niet meer kon. Het is de methode die voor mij het beste werkt. Ik weet dat het niet de beste methode is om je conditie op te bouwen (ik als fysiotherapeut zou beter moeten weten). Voor mij werkt dit toch echt het beste. Ik ga dan ook in eerste instantie geen trainingsschema volgen.
Ik heb wel eens geprobeerd om volgens een schema te trainen middels het welbekende start to run programma van Evy. Hoewel ik dit wel een fijne manier vond om rustig en gecontroleerd te beginnen met hardlopen ging het mij te langzaam. Voor mijn gevoel waren de trainingen zo om en had ik amper wat gedaan. Het duurde dan ook te lang voordat ik echt het idee had dat ik vooruit ging. Helaas is die poging dan ook mislukt.

Ik ben nu begonnen met 4km hardlopen en dit wordt dan ook mijn uitgangspunt voor de komende weken. Ik wil dit minimaal 2x  per week gaan doen. Naast hardlopen wil ik ook gaan starten met krachttraining. Hoe, wat en waar daar ben ik nog niet over uit. Eerst maar eens enige regelmaat krijgen met hardlopen. Wish me luck!

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>