# Fitgirl in the making | LAATSTE LOODJES

# Fitgirl in the making | LAATSTE LOODJES

Nog welgeteld 13 dagen tot mijn allereerste 10km run. Woensdag 13 mei loop ik de Alkmaar City Run en 3 dagen later staat de Nike Women’s Run in Amsterdam op het programma, beide 10km. De paniek slaat al aardig toe kan ik je vertellen! De langste afstand die ik tot nu toe heb gelopen is 7km.

De laatste tijd heb ik mijn trainingsschema van Nike een beetje los gelaten en heb ik gemiddeld maar 2x per week gelopen. Samen met mijn collega’s heb ik 1x per week een hardlooptraining gevolgd bij een ervaren hardlooptrainer. Hierbij krijgen we loopscholing en doen we intervaltraining. Leuk om een keer mee te maken en een goede manier om klaargestoomd te worden!
Naast de training onder begeleiding doe ik dan zelf nog 1 of 2 trainingen zelf. Althans, dat is de bedoeling. Soms schiet dat er dus wel eens bij in..

Mijn streven was (of is eigenlijk nog steeds) om de 10km in 60 minuten te lopen. Dit gaat nog knap lastig worden gezien het feit dat mijn tempo nog redelijk laag ligt. Gister liep ik de 7km in ongeveer 45 minuten, dit is voor mijn doen al heel wat.
10 km binnen een uur lopen lijkt voor mij nu nog echt te hoog gegrepen. Ik laat dit streven dan ook maar een beetje los en ben al blij als ik überhaupt de finish haal. Zeker omdat ik in korte tijd 2 runs moet lopen. Ik zie het wel!

De komende dagen zal ik nog een aantal keer een stevige interval training doen, ik train nog 1x onder begeleiding en daarnaast wil ik nog 1x minimaal 8 km achter elkaar gelopen hebben. Volgende week zaterdag zal ik mijn laatste training doen om nog wat rust te hebben voor D-day. Als het goed is ben ik dan klaar voor de allereerste 10 km van mijn leven! We gaan het zien.

hardlooptraining

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>