#Fitgirl in the making | Just do it x2

#Fitgirl in the making | Just do it x2

Ruim 2 weken geleden schreef ik me in voor de Nike Women’s Run op 16 mei. Ondertussen heb ik het mezelf nog een klein beetje moeilijker gemaakt..

Het zit namelijk zo: mijn collega’s hadden bedacht dat het misschien wel leuk zou zijn om dit jaar gezamenlijk met de Alkmaar City Run mee te doen, gewoon voor de lol en goed voor de teambuilding enzo. Nu werd er in eerste instantie gesproken over de 5km. Dit leek mij een prima plan en ook al stond ik niet meteen te popelen, 5km moest wel lukken.
Maar toen begonnen mijn collega’s ineens wel heel fanatiek te worden en besloten ze toch maar voor de 10km te gaan!! Dat ga ik dus nooit redden! Of misschien wel, maar dan moet ik er zoveel voor doen, en ik had het hardlopen een paar weken geleden nog afgezworen! Ik had daarom de moed al een beetje opgegeven.

Totdat Jacqueline begon over de Nike Women’s Run in Amsterdam, 10km op 16 mei. Het leek haar wel leuk om daar samen aan mee te doen onder het mom van ‘goede voornemens’ en ‘dat is leuk om over te bloggen’ etc…
Na wat wikken en wegen heb ik besloten om er maar gewoon voor te gaan! Waarom ook niet? Heb ik meteen een doel om voor te trainen! Ook al was ik eigenlijk van plan om meteen na mijn vakantie met krachttraining te beginnen. Change of plans dus. Die krachttraining wil ik ook nog steeds gaan doen hoor! Alleen niet meteen nu, tegelijk met de hardlooptrainingen. Anders wordt het ineens wel heel fanatiek allemaal! En een sporthater zoals ik kan maar beter rustig beginnen.

Maarja, nu had ik dus JA gezegd tegen de 10km op 16 mei, en moest ik dus eigenlijk ook wel JA zeggen tegen mijn collega’s voor de 10 km in Alkmaar. Het enige probleem; de run in Alkmaar vindt op 13 mei plaats en de run in Amsterdam op 16 mei.. Daar zit dus welgeteld maar 36 uur tussen. Moet genoeg zijn om weer fris en fruitig aan de start te staan op 16 mei toch?
Als ik dan toch aan het trainen ben voor 16 mei, moet het me op 13 mei ook wel lukken, dacht ik zo. Misschien wat optimistisch maar we gaan het zien!

Van niets naar 2x 10km lopen in dezelfde week.. het is wat! Gelukkig ben ik al braaf begonnen met hardlopen via een trainingsschema en heb ik nog even de tijd!!

Wat denken jullie, ben ik te optimistisch? Of gaat het me gewoon lukken?

if you can run, you can run a race

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

There are 2 comments for this article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>